Már tisztább levegőt szívhatnak a debreceniek

A szerdai hidegfronttal érkező szeles időjárás következtében javult a levegőminőség Debrecenben, a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke már egyik mérőállomáson sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket (75 mikrogramm/köbméter), és az egészségügyi határérték alá csökkent mindhárom állomáson – közölte csütörtökön a város polgármesteri hivatala.
Szilveszter és újév napján, tehát egymást követő két napon mindhárom mérőállomáson meghaladták a tájékoztatási küszöböt a regisztrált értékek.

A tájékoztatás szerint a napi átlagérték január 4-én a következőképpen alakult (zárójelben a szilveszterkor mért adatok): Kalotaszeg tér: 16,6 mikrogramm/köbméter (93,1); Klinika 31,6 mikro­gramm/köbméter (81,8) – Hajnal utca 29,8 mikrogramm/köbméter (102,2).

Az előrejelzések szerint a napokban a levegőminőség kedvezően alakul, szombat délutánra mérséklődik a légmozgás, így az éjszakai órákban átmeneti feldúsulás lehetséges, de vasárnap újabb front érkezik, amely ismét javít a levegő minőségén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések