Sokan visszaélnek a szabadfogás akcióval Debrecenben

A civilek védettebb helyeken próbálják elhelyezni a szabadfogasokat.
Mint hétfőn arról beszámoltunk, Debrecenben is megjelent a Szabadfogas nevű civil kezdeményezés, mely kabáthoz juttatja a rászorulókat. Sajnos, mint lapunkhoz eljutott, a nem rászorulók is felfedezték a közterületre kihelyezett ruhaneműt, akadt például, aki sporttáskával ment a „lelőhelyhez”.

– Tudomásunkra jutott, hogy vannak visszaélések, Budapesten több helyen eladásra is elvittek a kabátokból, és nálunk sem csak a valóban rászorulók vettek magukhoz belőle. Ezzel együtt még mindig úgy gondoljuk, érdemes ilyen módon segíteni a nélkülözőket – mondta el érdeklődésünkre Vékony Szilvia, a debreceni kezdeményezők egyike. – Mi a Csokonai Színháznál hoztunk létre szabadfogast, ott van, aki valamelyest szemmel tartja. 

A Petőfi téren is szeretnénk kabátokat kihelyezni, most próbálunk megállapodni néhány üzlettel arról, hogy figyeljenek rá, illetve éjszakára vagy havazás idejére tegyék be zárt térbe. Összességében azért pozitív visszajelzéseink vannak az akcióról, például egy általam ismert hajléktalan embernek magam hívtam fel a figyelmét rá, és rövid idő múlva láttam, hogy melegebbre cserélte a régi kabátját – idézte fel Vékony Szilvia.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések