Ízlett a málé az érmellékieknek

Létavértes – Gasztronómiai és hagyományőrző műsorral lepte meg a város és a támogatók sokasága a létavértesieket.
Zsúfolásig megtelt a városi könyvtár udvara, hiszen a település a támogatók segítségével immáron hetedik alkalommal rendezte meg a gasztronómiai és hagyományőrző Málé Fesztivált a napokban. A látogatókat az egész napos kirakodóvásár mellett kézműves foglalkozások, népi játékok, arcfestés, csillámtetoválás, gyermek és felnőtt ügyességi vetélkedők, máléfaló verseny, magsaccoló játék, selfie játék, „érzéksimogató csikisarok” várta.

A főzőversenyen nyolc csapat indult, akik összesen 34 féle autentikus és modern kukoricás ételt készítettek. Az elkészült fogásokat a zsűri értékelte és díjazta, majd a közönség számára is lehetőség adódott a kóstolásra.

Színvonalas programok

A polgármesteri köszöntő és az eredményhirdetés után színvonalas produkciók követték egymást a színpadon. A műsorban közreműködött Monostorpályiból a Rozmaring Táncegyüttes, a krasznai Járd Ki Lábam Tánccsoport, az Egy Pillanat Színtársulat Kismarjáról, a Vértesi Csacsogók Tánccsoport, Szabó Márton mesemondó, a Létavértesi Villongó Táncegyüttes Csicsikoma-, Minibingó- és Cserebingó csoportjai, Misuta Zoltán Tamás, Misuta Péter Márk, illetve Simon Máté Pál szólistái. A táncos produkciókat, majd a műsort követő fergetegesre kerekedő táncházat a nagyváradi Soroglya zenekar kísérte.

A táncház előtt lezajlott tombolasorsoláson szebbnél szebb ajándékokat, és értékes nyereményeket – többek között két festményt – sorsoltak ki.
A rendezvény történetében először színpadra lépett a Nyíregyházáról érkezett „Tibi a hegyről” zenekar, akik igazi fesztiválhangulatot varázsoltak és bő másfél óráig táncoltak, énekeltek a lelkes közönséggel. A kiváló hangulatú napot Jóga Zoltán sziporkái tették még feledhetetlenebbé.

A fesztivál versenyszámainak legjobbjai

A 2017-es Málé Fesztivál Serény Iluskája Mázló Lilla lett, Kukorica János vitéze pedig a címvédő, Bíró Levente.
Kukoricás étel:
1. Vica, és az Érmelléki Egészségcentrum Konyhatündérei
2. Gáborján Község Önkormányzata
3. Serény, Szerény Csipet-csapat
Autentikus málé étel:
1. Flóra Tirluca
2. Kati és Málégyár
3. Tűzről Pattant Menyecskék
Főzőtér dekorálás:
1. Sugalló Kulturális Egyesület
2. Tűzről Pattant Menyecskék
Különdíj:
„Nyald meg a kanalam” csapat
Sugalló Kulturális Egyesület
Magsaccoló játék: Koncz Zoltán
Felnőtt ügyességi vetélkedő: Szima Csaba
Selfie pályázat: Kiss Gabriella
Gyermek máléfaló verseny: Apai Liliána, Kiss Gabriella
Felnőtt máléfaló verseny: Koncz Zoltán

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések