A hadikultúráé lesz a főszerep a hétvégén Balmazújvárosban

Háromnapos rendezvénysorozattal emlékeznek meg a névtelen hősökről. Lesznek hadibemutatók, veterán járművek és koncertek is.
Első alkalommal rendezik meg Balmazújvárosban július 14-e és 16-a között a Bakafesztivált, amely az egyszerű gyalogos katonáknak kíván emléket állítani. Hadibemutatókkal, veterán járművekkel és koncertekkel várják az érdeklődőket a Böszörményi út végén található töltőállomás mögötti Vitéz telkeken.

A Bakafesztivál egy katonai hagyományőrző és veteránjármű találkozó, amely kifejezetten a névtelen hősökről, a bakákról szól. Az egyszerű emberről, a kovácsról, pékről, cipészinasról, napszámosról, akik nem önszántukból mentek a halálba… Akik százezrével nyugszanak mind a mai napig jeltelen sírokban, tömegsírokban – olvasható az esemény oldalán.

bakaterkepA három nap folyamán többek között kipróbálhatjuk a sportlövészetet, második világháborús parancsnoki sátrakba nézhetünk be, veterán járműveket láthatunk, de közelharc-bemutatót tartanak az 5. Bocskai István Lövészdandár katonái is.

A rendezvény elengedhetetlen eleme a zene, hiszen a bakák is dalolva indultak a csatákba. A fesztiválon fellép az Üstökös Rock Band, a Diktátor és a Historica zenekar. Az együttesek saját szerzeményeik mellett katonadalokkal is készülnek a koncertekre.

További információ az esemény oldalán (www.facebook.com/bakafesztival) érhető el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések