A megye intézményeiben is sok diákmunkást alkalmaznak a nyáron

A fiatalok körében idén is a Nagyerdei Kultúrpark az egyik legnépszerűbb nyári munkahely.
Sokféle feladatot bíznak a diákmunkásokra a Nagyerdei Kultúrparkban. Van, aki a növénykert gyomlálásában segít, mások elárusító pavilonban dolgoznak. A nagy területű kultúrparkban a látogatók tájékoztatása is fontos feladat. Ferenczi Milán az állatkert és a vidámpark átjárójánál dolgozik. A 18 éves gimnazista nyaralásra költi a júliusi diákmunkával megkeresett pénzt.

- Augusztus utolsó hetében fogok menni Olaszországba, tengerpartra, és akkor ott szeretném majd felhasználni a diákmunkával megkeresett pénzt – mondta a fiú.

Szükség van nyáron a fiatalokra a város intézményeiben, különösen az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken. Az állatkert is ilyen.

- A szezonban nagy segítséget jelentenek a diákok. Nekik munkatapasztalatot, nekünk pedig kiegészítő lehetőséget jelent abból a szempontból, hogy a nyári szabadságok idején ezeket a gyerekeket nagyon jól tudjuk kisebb munkák ellátására alkalmazni – nyilatkozta Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark gyűjteményvezetője.

Debrecenben és környékén csaknem száz középiskolás jelentkezett önkormányzati és kormányhivatali nyári diákmunkára. Napi négy órában dolgoznak, jellemzően egy hónapig. Augusztus végéig Hajdú-Bihar megyében összesen legalább kétezer fiatal vesz részt intézményi diákmunkában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések