Az Alizeticsel kezdte és 55 évesen Európa-bajnok lett a debreceni fitneszversenyző

Néhány évvel ezelőtt született egy cikk a Hajdú-bihari Naplóban egy fitneszes hölgyről azzal a címmel, hogy „Negyvenhét évesen is a csúcson”. Akkor Szántó Éva megnyerte a testépítő magyar bajnokságot, és most újra hallatott magáról: majd’ 55 évesen Európa-bajnok lett! 
– Szeptemberben töltöm be az ötvenötöt, ez tény – mondja a csinos fodrásznő. A mostani versenynek az a története, hogy a Chili Fitness edzője, Jenei Pisti, akinek a munkásságát nagyon elismerem, és mindig is felnéztem rá, eljött hozzám hajat vágatni. Azt mondta nekem, hogy Éva, te még mindig nagyon feszes vagy – fogalmazott a hölgy, aki miután megnyerte a magyar bajnokságot, elvégezte a személyi edzői iskolát, s ezt követően kialakított egy otthoni termet, ahol nőknek tart tréningeket és segít nekik diétázni.

– Tehát Pisti látta rajtam, hogy még formában vagyok, s biztatott, induljak el ismét egy versenyen. Át kellett gondolnom, hogy két munka mellett belefér-e egy felkészülés is. Február óta készülünk együtt Pistivel, és július elején volt a világbajnokság, ahol az 50 felettiek kategóriájában indultam el. A vb-n végül ötödik lettem, de az Eb-címet elhódítottam.

– Nagyon erős mezőny jött össze, a tavalyi világbajnok például második lett idén. Voltak nagyon kemény ötvenéves hölgyek, akik komoly izomzattal rendelkeztek, de nem volt szégyenkeznivalóm. Most már azonban nem szeretnék versenyezni, csupán azért indultam el, hogy hiteles legyek.

Példát akar mutatni

Éva a felkészülésről így vallott: – Nagyon kemény időszak volt. Először is azt éreztem, hogy 55 évesen már nem annyira könnyű a diéta, mint korábban. Azaz a test nem mindig úgy viselkedik, mint fiatalabb korban, ezért fárasztóbb is volt a felkészülés. Mivel azonban nincsenek egészségügyi problémáim, neki mertem vágni.

Mindezt azért csináltam, mert szerettem volna a nőtársaimnak jó példával szolgálni, hogy sohasem késő elkezdeni, ha valaki változni akar.”

– Azért, mert egy negyvenéves nő mondjuk két gyereket megszült, és picit változott a teste, még ugyanúgy fel lehet építeni egy fitt, csinos alakot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések