Bombafenyegetés miatt szállították le az utasokat az InterCityről Hajdúszoboszlón

A vonaton utazó olvasónk tájékoztatása szerint a Budapestről Nyíregyházára tartó IC Hajdúszoboszlón szerda délelőtt fél 11 körül megállt, a vonatról a rendőrök leszállítottak minden utast, és átszállították őket a Záhonyba közlekedő személyvonatra. Az InterCityt rendőrök szállták meg. Később kiderült, a rendőrség bombafenyegetés miatt minden nemzetközi vasúti járatot átvizsgál. 
Az IC a hajdúszoboszlói állomáson maradt, a személyvonat elindult Ebesre az IC utasaival együtt. A Záhonyba tartó személyvonat ezután Ebesen megállt. Az állomáson tartózkodott a brassói InterCity is, utasok nem voltak rajta, viszont rendőrök mozogtak a szerelvény körül, és senkit nem engedtek a közelébe.

A rendőrség délelőtti közleményéből kiderült, bombafenyegetés miatti vizsgálatról van szó:

Ismeretlen – hangja alapján – férfi tett bejelentést 2017. július 19-én a rendőrségen arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el.

A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség átvizsgálta.

A bejelentést követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Információink szerint Hajdú-Biharban három vonatot állítottak meg, ürítettek ki és vizsgáltak át a rendőrök. Az említett kettőn kívül a Nyírábránynál az országot elhagyó személyvonatot is átvizsgálták, ezt Vámospércsen állították meg.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint délután háromnegyed egykor a rendőrség befejezte valamennyi útközben feltartóztatott nemzetközi vonat átvizsgálását, így minden járat folytathatja útját. Ma éjfélig a rendőrség minden, a határon belépő járatot átvizsgál, ezért a nemzetközi forgalomban késésekre kell számítani.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések