Egy hét múlva rajtol a Campus! Ők csapják majd a legnagyobb bulikat!

Pörgős és forró estékre számíthatunk: az egyik zenekar az európai turnéját szakítja félbe azért, hogy a debreceni fesztiválon léphessen fel.
Egy hét múlva, július 19-én már a Campus Fesztiválon ereszthetik ki a fáradt gőzt a debreceniek. A szerda és vasárnap között látogatható mókán több mint kétszáz előadó közül válogathatunk. Számunkra külön öröm, hogy idén is remek zenészek lépnek fel a Dehir.hu Színpadon, többek között a Zion Refresh, a Jurij, a Neonhal, az Ozone Mama és a Deep Glaze is itt lép fel. Emellett a Csokonai Színház idén első alkalommal jelentkezik saját sátorral a fesztiválon.

Mi most a teljesség igénye nélkül ajánljuk azokat a produkciókat, amelyeket a leginkább várunk a Nagyerdő szívében. A The Prodigy fergeteges hangulatú koncertjeiről már egy korábbi cikkünkben megemlékeztünk, most pedig következzen a többi nagyszerű zenész.

Lukas Graham

A Lukas Graham egy dán pop-soul formáció, amely 2015 végén robbant be a köztudatba a Mama Said és a 7 Years című dalokkal. A banda énekese, Lukas Forchhammer így nyilatkozott korábban a várható élményrengetegről a világkörüli turné előtt: „Megnevettetlek, megtáncoltatlak és megríkatlak, ha hagyod”. Valószínűleg szinte mindegyikből lesz részünk, hiszen a banda legnagyobb slágere komoly mondanivalót foglal magában: a felnövés nehézségeit, a barátok, a család és a házasság fontosságát is megénekelték benne a srácok. A 7 Years című, a rádióban is gyakran hallható dal népszerűségét jól mutatja az is, hogy már több mint 560 millió megtekintésnél jár a YouTube-on.

Hol és mikor láthatom: július 22., szombat, 22 óra, Telekom Nagyszínpad.


2 Unlimited

A kilencvenes évek legnagyobb bulijait idézhetjük meg, ha a 2 Unlimited koncertjére tévedünk be a fesztiválon. Bár a formációt 1991-ben alapították, a zenéjük mit sem fakult az évek során: egy 2017-es koncertfelvételük alapján elmondhatjuk, hogy ma is jó hangulatú, pörgős bulit nyomnak. A történethez hozzátartozik viszont, hogy a banda női énekese, Anita Doth 2016 áprilisában otthagyta a 2 Unlimitedet, helyére pedig Kim Vergouwen érkezett.


Elő a retró táncmozdulatokkal és a régen elraktározott dalszövegfoszlányokkal: a No Limit vagy a Get Ready For This című egykori megaslágerekre az is biztosan emlékszik, akik a múlt évezred közepén még gyerekcipőben topogtak. Bennünk igazi vadromantikus emlékeket tép fel ez az évtized és teljes zenei palettája, úgyhogy garantáltan itt is csápolni fogunk jó pár nótára.

Hol és mikor láthatom: július 21, péntek, 23 óra, Pepsi Black Music Hall.


Belau

Hihetetlenül fülbemászó dalokkal kecsegtet a Belau nevű magyar formáció, mely az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a hazai zenei életben. A zenekar egy év alatt közel 70 koncertet adott, köztük a legnagyobb fesztiválokon és külföldön egyaránt. Az első lemezük The Odyssey címmel tavaly novemberben jelent meg, a korong Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A zenekar európai turnéját félbeszakítva, a Campus Fesztiválon mutatja be első nagylemezét.

A Belau első, The Odyssey című lemezén a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül olyan tehetséges fiatal énekesnők kaptak kiemelt szerepet, mint Antonia Vai, Dallos Bogi, Herrer Sára, Myra Monoka és Szécsi Böbe. A dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a Földközi-tenger térségében, és ezt a világot szeretné a formáció még jobban átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre.

Hol és mikor láthatom: július 20., csütörtök, 21.30, Kulter.hu.


Ozone Mama

A négytagú hard rock zenekar a vintage hangzást hozza el a debreceni eseményre: dalaik a ’60-as, ’70-es éveket idézik, ám korántsem porosak, vagy épp unalmasak. A fiúk debütáló lemezükkel (The Starship Has Landed) 2012-ben Fonogram-díjat nyertek. Második anyaguk, a Freedom EP 2013-ban látott napvilágot. A korongot indító Go című szerzeményt a Petőfi Rádióban is hallhattuk, de számos európai, amerikai és kanadai rádió is műsorára tűzte.

A budapesti banda zenéjét olyan klasszikus zenekarok inspirálták, mint a Led Zeppelin, a Pearl Jam, vagy a Black Sabbath, 2015-ben megjelent, Sonic Glory című albumukat hallgatva pedig mindezen hatás jól érzékelhető is. Úgyhogy headbangre és fantasztikus gitárriffekre készülhet az, aki kedvet kapott ehhez a pezsgő muzsikához.

Hol és mikor láthatom: július 19., szerda, 23.45, Dehir.hu színpad.


Halott Pénz

Ha egy fergeteges hangulatú, slágerekkel teletűzdelt koncertre vágyunk, az egyik legjobb választás a magyar sikerzenekar, a Halott Pénz. A banda eddig minden alkalommal „telt házas” koncertet nyomott a fesztiválon: a fiatalok egyik legnagyobb kedvence tavaly is elhozta éneklésre és táncolásra hívó számait, a Darabokra törted a szívem, a Hello lányok és az Erre még meghívlak című dalokat többek között. Abban biztosak vagyunk, hogy idén is rengetegen lesznek kíváncsiak Marsalkó Dávidékra – mi tuti ott leszünk a tömegben.

Hol és mikor láthatom: július 20., csütörtök, 20 óra, Telekom Nagyszínpad.


Csimota Délután Kiss Gergely Mátéval

Idén először vesz részt a Csokonai Színház önálló sátorral a Campuson. Július 20. és 22. között délután 4 órától másnap hajnalig várják a fesztiválközönséget. A program minden nap Csimota Délutánnal kezdődik, melynek keretében Kiss Gergely Máté várja a gyerekeket. Vendége lesz többek között Rozka, a mesemondó és Kiss Balázs bűvész, illetve a Cirkusz Bodrikusz is megnevetteti majd az arra járókat. Ezután egy újabb meglepetéssel várják az ide látogatókat: Kiss Gergely Máté a Csokonai Színház művészeivel, Mercs Jánossal és Mészáros Tiborral beszélget majd, és nem maradnak el a meglepetésvendégek sem.

A tehetséges debreceni színészt több szerepben is láthattuk már idén a Csokonai Színház színpadán: a Jadviga párnájában Ondrist játszotta, az átütő erejű Jegesmedve című monodrámának pedig a rendezője és szereplője egyben. Most egy új oldaláról ismerhetjük meg a művészt.

Hol és mikor láthatom: július 20., 21. és 22.: minden nap 16 órától a Csokonai Színház sátrában.

Blahalouisiana

Már csak Schoblocher Barbara remek hangjáért is érdemes lesz beugrani a Blahalouisiana péntek esti koncertjére. A 2012-ben alakult székesfehérvári magyar beat-rock/pop-soul zenekar dalai ismerősen csenghetnek szinte minden fesztiválozónak, elég csak annyit dúdolni, hogy: „Válasz, ha nem lesz, nem is kell. Túl távol, elég közel nem leszek, ha nem leszel”. A zenekar másik ismert és különösen szerethető dala az Ahol Összeér címet viseli, videoklipjében pedig a csinos énekesnő alulöltözött testét is szemügyre vehetik a kíváncsi zenefogyasztók.

Hol és mikor láthatom: július 21., péntek, 17.30, OTP Junior Nagyszínpad.


Deep Glaze

A Deep Glaze egy alternatív és klasszikus rock and roll elemeket vegyítő fiatal budapesti zenekar. A csapat ereje – saját jellemzésük szerint – hitelességükben és egyediségükben rejlik. Zenéjükben érezhető a folyamatos kísérletezgetés, amely a mediterrán vonal használata mellett a különböző stílusok vegyítésében mutatkozik meg. Pressure című albumukat hallgatva egyből biztosak voltunk abban, hogy tiszteletünket tesszük a zenekar debreceni fellépésén: energikus és pörgős estére számítunk.

Hol és mikor láthatom: július 21., péntek, 23.45, Dehir.hu Színpad.


Zion Refresh

Azért a debreceni tehetségekről se feledkezzünk meg! A cívisvárosi bandák sorát gyarapítja a fesztiválon a 2015-ben alapított Zion Refresh. A zenekar alig néhány hete jelentkezett új klipjével, a Menedékkel, amely június 23. óta több mint 20 ezres nézettséget produkált a legnagyobb videómegosztón.

A Zion Refresh hét tagú hip-hop alapú élőzenés formáció. Egyéves fennállásuk során nyolc klippel és egy albummal jelentkeztek, nagy álmuk pedig az, hogy meghódítsák a rádiók lejátszási listáit. A Csókot lopni és Nem hagyom című dalaikat a Petőfi Rádió Dalra Magyar műsorában debütáltak, emellett a fiúk bekerültek a Dunai Regatta által szervezett Az év legmenőbb egyetemi zenekara verseny legjobb tíz együttese közé.

Hol és mikor láthatom: július 22., szombat, 18 óra Pepsi Black Music Hall.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések