Hajdúbagoson a bűnözést csak hírből ismerik

Polgárőrség van, kamera nincs, mégis Hajdúbagos az egyik legbiztonságosabb község. 
A bűnözési ráta a településen olyan kicsi, hogy közbiztonsági szempontból a megye nyolcvankét települése közül az első három között szerepel. Erre az eredményre büszke Szabó Lukács polgármester, aki elmondta azt is, hogy az elenyésző számú szabálysértést vagy bűncselekményt sem a helyiek követik el, hanem az átutazók vagy a környékbeli falvak lakosai.

– Annak idején pályáztunk térfigyelő kamerákra, de nem kaptuk meg a rendszer kiépítésére a pénzt. Más települések, például Hosszúpályi megkapta, és el is fogadtuk, hogy azok élveznek elsőbbséget, ahol a közbiztonság nem olyan kimagaslóan jó, mint nálunk – részletezte a polgármester.

Saját költségünkön szerelhetnénk fel kamerákat, de a helyiek miatt nem kell aggódnunk. A kívülről jövő bűnözők miatt lenne érdemes esetleg megfontolni a lehetőséget.”

A községben mindezek ellenére működik a körülbelül húsz tagot számláló polgárőr egyesület, amely leginkább a rendezvények biztonságát felügyeli. A feladatuk közé tartozik még az éjszakai autós járőrözés is, de koránt sincs annyi dolguk, mint más településeken. A polgármester úgy látja, ha szükséges lenne, akkor mindenképp tudnák még növelni az egyesület aktivitását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések