Hamarosan biciklivel is eljuthatunk a magyar–román határ túloldalára

Két éven belül elkerekezhetünk Debrecenből egészen Nagyváradig, ugyanis a tervek szerint 2019 első hónapjaira elkészül a két várost összekötő bicikliút-hálózat hiányzó része. 
A Magyar Közlönyben megjelent: folyamatban van a Tépe-Berettyóújfalu közötti hiányzó szakasz tervezése. A szóban forgó 10 kilométer 900 millió forint állami támogatásból épülhet meg. Emellett a Mikepércset Sáránddal összekötő mintegy 4 kilométeres szakasz is elkészül várhatóan a jövő év végéig, erről Tímár Zoltán mikepércsi polgármester tájékoztatta lapunkat. – Kerékpárút-fejlesztésre 540 millió forintot nyertünk egy pályázaton, ebből a Debrecen-Mikepércs vonalat bővítjük tovább a sárándi vasútállomás felé. Ennek nagy része belterületen halad, külterületen pedig a 47-es főút mellett zajlik majd az építkezés. 

A tervek szerint egy vasúti átjáró is része lesz a fejlesztésnek, ugyanis metszi egymást a vasút és a bicikliút. Ez nagy vállalás a település részéről, mert átépítések, egyirányúsítások, lakó-pihenő övezetek kialakítása is kíséri majd az építkezést – részletezte. Hozzátette, ez nagy segítség a település infrastruktúrájának, valamint a lakosoknak egyaránt. A túrázóknak, a mozogni vágyóknak pedig ideális.

Mikepércsen emellett épül egy biciklis pont is a település központjában, ami az egész szakaszon egyedülálló lesz. A polgármester elmondta, itt a kerékpárosok majd megpihenhetnek, ami alatt biztonságosan tárolhatják a bicikliket, és szükség esetén meg is javíthatják azokat - írja a haon.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések