Hárman meghaltak egy balesetben Biharkeresztesnél

Egy bolgár rendszámú kisbusz kedd hajnalban belehajtott egy lengyel rendszámú kamionba a 42-es számú főúton. A szerencsétlenség az 55. kilométerszelvényben, Biharkeresztes közelében történt 4 óra 40 perc körül. 
A kilencfős kisbusz utasai közül két nő és egy férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az utasok közül ketten életveszélyes, egy ember súlyos és hárman könnyű sérülést szenvedett. A bolgár rendszámú kisbusz egy a parkolósávban álló, fóliát szállító kamionba hajtott hátulról. Mint azt a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, a kisbusz sofőrje elaludt a volánnál. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az esetet, a helyszínelés kedden dél körül fejeződött be.

A mentést a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók végezték, akik két járművel érkeztek a helyszínre. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a roncsból feszítővágó berendezéssel emelték ki a sérülteket. A kamion vezetője nem sérült meg. A helyszínen jelen volt a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat (KMSZ) két szakembere is.

Dobó Dénestől, a megyei főkapitányság szóvivőjétől úgy értesültünk, hogy a kisbusz utasai (köztük két nő és hét férfi) román állampolgárok voltak, éppen Angliából tartottak hazafelé. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a főút érintett szakaszát lezárták, a forgalmat mindkét irányból Mezősas felé terelték a rendőrök - írja a haon.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések