Igazi olasz étterem nyílik Debrecen belvárosában

Nem is akármilyen rózsa: a nagymamáé. Hamarosan a Nonna Rosa teraszán élvezhetjük az olasz konyha ízeit.
Nonna Rosa, azaz a Nagymama Rózsája. Ezen a néven nyílik új étterem a debreceni belvárosban napokon belül. Jó hír ez azoknak, akik szeretik az olasz konyhát, a napfényes Itália ízeit. Bár jelen pillanatban még javában folynak a munkák kívül és belül is, de amikor elérkezik a nagy nap, július 5-én új helyre térhetünk be. Aki a főtéren jár, már láthatja, milyen hangulatos a virágládákkal körbebástyázott terasz, aki pedig bekukkant az étterembe, rábólinthat, ez igazán ízléses, stílusos hely lesz.

Pávai Miklós üzletvezető elárulja, sokféle különlegességgel készülnek. Rögtön kiemeli a hamisítatlan olasz kávékultúrát. Csak és kizárólag minőség feketét fognak kínálni, mondja, s megjegyzi, hogy időről időre egy-egy termőterület kávécsodáit is megkóstolgathatják majd a vendégek. Mint hangsúlyozza, az igazán jó kávét nem szabad cukorral inni, mert akkor nem fogjuk érezni a valódi ízeket – azokat a cukor csak elfedi.

Lesz viszont finom házitej a kávé mellé, mondja, s gondolnak azokra is, akik laktózérzékenyek, bár mint hozzáteszi, a leggyönyörűbb kávékölteményeket azért mégis tehéntej segítségével lehet elkészíteni. (Természetesen a pazar pörkölésű kávészemek mellett.) Az a kép él bennünk, hogy az olasz ételekhez általában finom olasz borok illenek: nos, ezekben itt sem lesz hiány, mondja Pávai Miklós, de természetesen az ismerősebb hazai tételeknek is helye lesz a kínálatban.

A nyitás kapcsán megjegyzi: ilyenkor nagyon sok munka van, s bár igyekeznek a leggondosabban előkészíteni mindent, úgy vannak vele, hogy szerdán szép csendben megnyitnak, és amikor már minden beállt, majd akkor rendeznek egy vidám ünnepséget.

Az olasz gasztronómia sokak számára a pizzákat és a spagettiféleségeket jelenti. A Nonna Rosa nem szeretne beállni a gyorsétkezdék, a menzahangulatú vendéglátó helyek világába, de arra törekszenek, hogy bárki, aki betér, találja meg az italok és az ételek között is a számára szimpatikus tételeket. Nem akarnak azok közé a helyek közé tartozni sem, ahol 70-100 fogás is van az étlapon, árulja el a séf, aki stílusosan maga is olasz – legalábbis a nevében.

Olasz Ági lelkesen és nagy szeretettel beszél a szakmáról, az ételekről és a vendégekről. Arra törekszünk, mondja, hogy az ételek ízét ne a túlzott fűszerezés adja meg: ha a vendég csirkét rendel, csülköt, marhát vagy bárányt akkor azokkal az ízekkel, zamatokkal találkozzon. Lesznek természetesen halak, tengeri fogások is. Kétféle kagylótál például: egy tejszínes és egy paradicsomos változat. Kemence is áll már az étteremben, ami nélkül jó pizza nem létezik.

Céljaik közé tartozik, hogy aki számára fontos a minőségi gasztronómia, és úgy gondolja, hogy ahhoz el kell utazni Budapestre, Miskolcra vagy szerte az országban található jó nevű éttermek egyikébe, az itt, Debrecenben is a legjobb élményeket szerezze. A csapat összeállt, rajtra készen vannak, mondja Pávai Miklós, és a legjobb olasz és magyar gasztronómiai hagyományok jegyében azt ígéri: náluk a vendég jól fogja érezni magát. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések