Ittasan szívtájékon szúrta ismerősét a debreceni férfi

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlottak ellen emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.
Az I. és II. rendű vádlott korábbról ismerték egymást, 2016. augusztus 18-án az éjszakai órákban Debrecenben a vasútállomás környékén, az utcán találkoztak, ahol beszélgetni kezdtek, azonban a beszélgetés vitába torkollott. Ezután a vádlottak kölcsönösen dulakodtak, majd ököllel ütlegelték egymást. Ezt követően az I. rendű vádlott a zsebéből egy nyitható kést vett elő és azzal támadt rá a II. rendű vádlottra, többször szúrt felé, majd három alkalommal a szúrás érte a mellkasát és bal karját, melynek következtében a férfi a földre zuhant.

A vádlottak cselekményét a közelben lévő presszó előtt tartózkodó személyek észlelték, a helyszínre futottak, többen a földre teperték az I. rendű vádlottat és a kést kirúgták a kezéből, továbbá egyikük értesítette a rendőrséget. A II. rendű vádlottnak az I. rendű vádlott bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a mellkast ért szívtájéki szúrásra, az elkövetés eszközére, a bántalmazás kitartó módjára, a halálos eredmény bekövetkezésének reális veszélye is fennállt.

A II. rendű vádlott bántalmazása következtében az I. rendű vádlottnak 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos könnyebb sérülései keletkeztek, amely vonatkozásában az I. rendű vádlott joghatályos magánindítványt terjesztett elő, kérte ezen cselekmény miatt a II. rendű vádlott büntetőjogi felelősségre vonását. A II. rendű vádlott cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló I. rendű vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete, míg a szabadlábon védekező II. rendű vádlott ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban az I. rendű vádlott vonatkozásában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a II. rendű vádlott esetében pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett az elkövetés eszközéül használt kés elkobzására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések