Szombaton 15 órától rendezik a Hajdúság Szépe és Miss Alpok Adria Hajdú-Bihar megye szépe döntőjét. 
Július 16-án választották ki azt a 15 csinos lányt, akik közül ma, szombaton a Hungarospa strandján, a zsűri eldönti, ki lesz a Hajdúság, illetve az Alpok Adria nemzetközi verseny hajdú-bihari győztese. A versenyzők e hónap 19-étől gyakorolják a koreográfiát Katona Erzsébet, a Stílus Divat Stúdió vezetőjének irányításával, akinek a kezei közül már igen sok országos szépségkirálynő kikerült, hogy a strand mediterrán hajószínpadán a legjobb formájukat mutathassák a délután három órakor kezdődő megmérettetésen.

Kilenc országban

Az Alpok Adria (Miss Alpe Adria) versenyt első alkalommal 1988-ban rendezték meg Olaszországban, azóta minden évben egyre több és több lány nevez be a nemes vetélkedésre, hiszen az ott szerzett élmények mellett önbizalomnövelő hatása is van a megmérettetésnek.

Ma már kilenc ország, hazán mellett Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia és San Marino vállalkozó kedvű hölgyei versenyeznek a királynői címért. Magyarország 2001-ben kapcsolódott be a versengésbe, korábban csupán néhány viszonylag szűk körből kiválasztott versenyzővel képviseltette magát a Miss Alpe Adria döntőjében. Ma már a megyei előválogatókat az országos döntő, majd és a központi nemzetközi finálé követi. Legutóbb, idén május végén a 25 éves Csongrád megyei Táborosi Dominika fejére került a korona, aki a nemzetközi döntőben a harmadik helyen végzett. Első udvarhölgye a 19 éves békéscsabai Sinkovicz Ágnes, a második pedig a 17 éves tótkomlósi Jaksa Mercédesz lett.

Vajon a hajdúszoboszlói verseny győztese el tud-e majd érni hasonlóan szép eredményt, vagy akár még túl is szárnyalja az idei magyar győztest? Erre ad választ a szombat délutáni verseny, ahol a lányok koktélruhában és bikiniben is megmutatják magukat a zsűrinek, illetve a várhatóan nagyszámú érdeklődőnek.

A versenyzők között található orvostanhallgató, bölcsész szakos egyetemista, középiskolás, csecsemő gondozó és bolti eladó is. Bár a megyei győztes keresik, de a hölgyek nemcsak Hajdú-Biharból, hanem az ország több pontjáról érkezetek, Hajdúszoboszló, Hajdúsámson, Polgár, Debrecen és Nádudvar mellett Tolcsváról, illet Pécsről is.

A vetélkedést az ismert énekes, Feke Pál fellépése színesíti. Szombat 12 óráig még lehet szavazni a hajdusagszepe@hungarospa.hu címen, a versenyzők fényképei a Hungarospa weblapján tekinthető meg.

Magyar eredmények a Miss Alpe Adrián

2001: 1. Ónódi Réka, Németh Edina Miss Fotogénic díj
2002: Zimány Linda, 2. Tóth Eszter
2003: Polgár Diána a legszimpatikusabb versenyző különdíj
2004: Nagy Eszter Miss Fotogénic díj
2005: 3. Ágoston Dóra
2006: Halász Enikő a nemzetközi zsűri különdíjasa
2007: 2. Papp Lili
2008: 2. Maximovits Anett
2009: 1. Halász Beatrix
2010: 1. Barta Zsanett
2011: 1. Borkai Petra
2012: 2. Szabó Krisztina
2013: 2. Kőrözsi Szilvia
2017: 3. Táborosi Dominika