Miért megy ki a Campusra Porkoláb Gyöngyi?

Előnyben a hazai, és érdeklik a háttérben futó kisebb programok. 
Porkoláb Gyöngyi számára a Nagyerdei Stadion elődjében tartott utolsó fesztivál volt a legemlékezetesebb, ahová az akkor egyéves Leventével érkezett.

– Ez talán több szempontból is fordulópont volt számomra. Kimerészkedtem a kisfiammal a délutáni órákban és egészen nyolcig maradtunk is. A szervezés és a feltételek is adottak voltak, hogy jól érezzük magunkat.

Azt éreztem, miért is kellene otthon maradni egy apró családtagnak? Azóta látom, egyre többen jönnek napközben gyerekekkel. A biztonság még fontosabb szemponttá vált!”

Mint felelevenítette, a rendezvény Vekeri-tavi indulásakor a lányaik még egészen picik voltak és inkább a játszótérre vitte őket. – Emlékszem, hogy egykori EFOTT-helyszínként milyen volt sátrazni a barátainkkal a Vekerinél a Dorcas Kempingben. Épp ezért figyeltem az első Campus Fesztivált, bár akkor még nem így hívták, nagy várakozással. 2007-ben a Dorcas Segélyszervezetnél dolgoztam, így a rendezvény előkészületeibe már akkor is betekintést nyerhettem. 

Mióta pedig a fesztivál Debrecenben van, majd minden évben ott vagyok – mondta el lapunknak a Debrecen Európa Kulturális Fővárossá válását segítő EKF 2023 Programiroda operatív igazgatója. Mivel a fesztivál szervezésében is jelentős szerepet vállalt, jelenleg inkább dolgozik, mint bulizik. Három éve erősíti a szűk stábot a mára jelentős és vonzó kulturális-turisztikai termékké vált fesztivál pozicionálásával, a programkínálat szervezésével, megálmodásával összefüggésben munkálkodik.

Hogy kikkel jár ki és milyen programokat kedvel?

– A Campuson elég sűrűn ismerősökbe botlik az ember, így aki csapatosan, párban, vagy akár egyedül látogat ki is, talál barátokat. A hazai előadókat nagyon szeretem, s talán szakmai ártalom, de hol közönségként, hol szervezőként bele-bele nézek a háttérben sokféle programba.

Bár munka közben nem igazán lehet bulizni, a hangulat mindig „tapintható” és ez kárpótol.”

– A lányaim időközben saját jogon is fesztivál-látogatók lettek. Jó érzés összefutni velük, mindegy, hogy munka vagy szórakozás közepette.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések