Van mit nézni Debrecenben ezen a nyáron is

Minden, ami a szemnek ingere: nincs uborkaszezon, a galériák, kiállítóhelyek kánikula idején is erős kínálattal várják a látogatókat.
A felhozatal igen gazdag ezen a nyáron is a cívisvárosban: sokféle tárlat kínál látnivalót azoknak, akiket vonz a képzőművészet világa - írja dehir.hu.

NAGY FELBONTÁS. Minden eddiginél jelentősebb grafikai válogatás látható a Modemben: 54 művész csaknem 100 alkotása a világ minden részéről. Kiemelkedő teljesítmények, élvonalbeli résztvevők, díjazott munkák ízlésesen tálalva. A Krakkói Nemzetközi Grafikai Triennálé fél évszázada című tárlat művei közt megtaláljuk a világhírű Antoni Tàpies munkáit is. A kiállítás július 16-áig látogatható.

VIZSGAREMEKEK. A Kós Károly Művészeti Szakközépiskola kiállítása a Kölcsey Központban július 24-ig látható.

A DEBRECENI AJTÓK címmel nyílik fotókiállítás Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából a Kölcsey Központban. A tárlaton Baloghné dr. Kovács Matild, Gál András, Gáti György, Hupján Attila, Kocsis István Tamás, Kozák Albert, Milos József, Rékasi Attila, Süli István és Szilágyi Lenke alkotásai láthatók. A kiállítás július 14. és augusztus 7. között ingyenesen látható.

MAKSAI JÁNOS kiállítását június 22. és augusztus 29. között láthatjuk a DAB Székházban, hétfőtől csütörtökig 8-tól 16, pénteken 14 óráig. Augusztus 29-én 16.30-tól rendhagyó kiállítás záró lesz.

MEGRAJZOLT ERÓSZ. A 20. századi rajzművészet erotikaábrázolására koncentráló kiállítás nyílt a Modem 2. emeletén június 24-én. A tárlat július 30-áig látható.

KIPAKOLÁS. A Debreceni Egyetem Építészmérnöki Karának kiállítása június 6. és július 15. között látható a Batthyány utcai b24 Galériában.

XY. Újgenerációs lengyel-magyar festészeti tárlat nyílt a Modemben.

MŰHELYTITKOK. A 8. Debreceni Új Fotóműhely kiállítása az Újkerti Fiókkönyvtárban látható.

YAN YERESKO kortárs festőművész kiállítása a Hal Köz Galériában július 22-ig látható.

RETROFOTÓ kiállítás az Aquaticum Termálfürdőben. Látható: augusztus 31-ig.

SZŰCS GÁBOR (Somorja, Szlovákia) festőművész munkáiból nyílt egyéni tárlat a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában (Kossuth u. 1.). A művész a DMK Fresh Art 8 pályázatának díjazottja. Alkotásai július 21-éig tekinthetők meg hétköznapokon 10 és 18 óra között.

ALKOTÓ NYUGDÍJASOK munkáiból nyílt tárlat a Belvárosi Közösségi Házban június 26-án. (Június 7-ig látogatható.)

…MARADTAM SZABÓ LÁSZLÓ. A 100 éve Debrecenben született, kalandos életű szobrászművész kiállítása a Kölcsey Központban július 11-től augusztus 7-ig látható.

BURAI ISTVÁN, a nemrég elhunyt, 1951-ben született alkotó emlékét idézi az ugyanitt, a Kölcseyben látható tárlat.

KIÁLLÍTÁS nyílt a XXV. Országos Képzőművészeti Alkotótábor anyagából a VOKE Egyetértés Művelődési Központban július 1. és szeptember 1. között.

FÁK, SZÍVEK, RÓZSAKERT. AZ 1980-as születésű Őry Annamária tárlata július 14. és augusztus 12. között látható a Sesztina Galériában.

UBORKASZEZON. Antal Balázs kiállítása a b24 Galériában július 20-tól augusztus 26-ig látható.

B24. Debreceni Nemzetközi Művésztelep a b24 Galériában július 22. és a augusztus 2. között.

PASZTELLES IMPRESSZIÓK. Az Országos Pasztellfestők Egyesületének kiállítása július 23-ig várja a közönséget a Józsai Közösségi Házban.

ÉVADZÁRÓ. A Festőtanoda Képzőművészeti Szakkör és a Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Kör és Szabadiskola évadzáró kiállítását az Újkerti Közösségi Házban július 28-ig láthatjuk.

70 ÉVES a Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Kör. A jubileumi tárlat augusztus 2-án, 17 órakor nyílik a DMK Belvárosi Galériájában (Kossuth u. 1.). Az alkotások augusztus 29-éig tekinthetők meg hétköznapokon 10 és 18 óra között.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések