Már a végéhez közelít a vízvezeték kiépítése a Szávay utcán

Jól halad a déli ipari park vízvezeték hálózatának kiépítése. A csaknem 3 kilométer hosszúságú csővezeték nagy részét már lefektették, csak az utolsó rákötés van hátra. Ezután kezdődhet az útburkolat helyreállítása. A 295 millió forintos beruházás része az Új Főnix Tervnek.
A Szávay Gyula utcán már csak az útburkolat helyreállítása van hátra, már a helyükre kerültek a csövek. A munkások gyorsan dolgoztak, aminek örültek a környéken lakók - tudta meg a dehir.hu.

Az ivóvízvezeték a Pöltenberg utcától végig a Szávay Gyula utcán, majd az Ozmán utcát követően csatlakozik az ipari parkba. A vezetékek nagy részét már lefektették, most az Achim András és Pöltenberg utca kereszteződésében az utolsó rákötést csinálják. Ezzel a munkával szeptember elejére végeznek. Barcsa Lajos alpolgármester azt mondta, hogy az új rendszer a legnagyobb ipari beruházások vízellátását is meg tudja oldani. 

A beruházás nettó 295 millió forintba kerül. Ennek keretében csaknem 3000 folyóméter ivóvíz vezetéket helyeznek ki.

- A Szávay utcán jelenleg  az ivóvíz fejlesztése történik. Az Új Főnix Terv keretében szeretnénk a déli ipari park teljes körű  infrastruktúra ellátását biztosítani, hiszen ott az elkövetkezendő években több ezer munkahely jöhet létre. Ennek érdekében zajlanak most a kivitelezési munkálatok - nyilatkozta Barcsa Lajos alpolgármester.

A határidő szeptember 30-a. A kivitelező jól halad, az aszfaltozási munkák hamarosan megkezdődnek, így a környéken még forgalomkorlátozásra lehet számítani.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések