Még Brazíliából is érkezett szakember a Debreceni Futballegyetemre

A labdarúgás oktatási és kutatási hátterére fókuszáló nemzetközi konferenciát szervezett a Debreceni Egyetem és a Magyar Labdarúgó Szövetség. A Debreceni Futballegyetem célja, hogy bekapcsolják a hazai utánpótlást a nemzetközi vérkeringésbe, illetve hogy a külföldi tapasztalatokat alkalmazzák a hazai képzésben.
Elmélet helyett a gyakorlatban mutatták be a Debreceni Labdarúgó Akadémia és a Honvéd Olasz Focisuli utánpótlás korosztályainak képzését a Nagyerdei Stadionban rendezett nemzetközi konferencián. A Debreceni Futballegyetem célja, hogy az edzők munkájukban hasznosítani tudják az itt megszerzett hazai és külföldi ismereteket - írja a dehir.hu.

- Tudjuk nagyon jól, hogy ma már nincsenek titkok a labdarúgásban. Megtalálható minden az interneten, olvasható, filmen látható. Itt leginkább azokkal a módszerekkel, azokkal a filozófiákkal foglalkozunk, amelyeket érdemes a magyar edzőknek is követni. Azt szeretnénk mi is, ha az itt jelenlévő edzők majd alkalmaznák edzéseiken - mondta Hegedűs Gábor, a Debreceni Futballegyetem társszervezője.

A hazai szakembereken kívül külföldi edzők is tartottak előadást a továbbképzésen. Az egyik tréner a brazil U17-es válogatottal érkezett Magyarországra. Joel Cornelli a brazil labdarúgás sikerességéről is beszélt. 

- Az a filozófiánk, hogy csempésszük be a boldogságot, a szenvedélyt a pályára. Ez a brazil siker kulcsa, a szenvedély, emiatt eredményesek és ezért vannak világszerte remek brazil játékosok a legjobb bajnokságokban - hallhattuk Joel Cornelli utánpótlás vezetőedzőt.

Tudomány nélkül nincs sikeres versenysport, ezért állt a kezdeményezés mellé a Debreceni Egyetem, amely a tudományos hátterét biztosítja a konferenciának. Az intézmény célja, minél több sportágban segíteni a sportolók felkészülését. 

- A Debreceni Egyetem az elmúlt másfél évtizedben rengeteget fejlődött a sporttudomány területén, az utóbbi időben elnyerte már azt a rangot, hogy számítanak rá. Számítanak rá a gyakorlati szakemberek és számítanak rá a szövetségek is - nyilatkozta Bács Zoltán kancellár.

Az egész napos konferenciára mintegy száz hazai edző érkezett. A továbbképzés része a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőképzői programjának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések