Pár napig még nehéz lesz autóval közlekedni a Fórumnál

Megsüllyedt a burkolat a Rákóczi utcán. Kiderült, hogy összetört egy vezeték a föld alatt. A hónap végére állhat vissza a rend. 
Napok óta le van zárva egy forgalmi sáv a Rákóczi utca 7. szám előtt. A Debreceni Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a kétszer három sávos útfelület középvonalában már hónapokkal korábban érzékelni lehetett a burkolat süllyedését.

A kiváltó okok vizsgálata feltárás nélkül nem vezetett eredményre, így a két belső sáv lezárásával a süllyedés helyén felbontották a burkolatot - írta meg a dehir.hu.

A feltárás során lehetett megállapítani, hogy az útfelület csapadékvíz elvezetését szolgáló víznyelő bekötővezetéke tört össze. A víznyelő bekötővezető vezeték a ’70-es évek elején készült 20 centi átmérőjű betoncsőből. Körülbelül három méter mélyen fekszik.

A korábbi időkben lebontott épületek pincéi miatt a környezeti talajállapot-mozgás érzékeny, a megnövekedett közúti forgalom is jelentős dinamikus hatást fejtett ki a csatornára, így az összetört, és nem volt képes a csapadékvizet a felújított gerincvezetékbe juttatni. A vezetékből kiáramló csapadékvíz aláüregelte az útpálya szerkezetet, ezért most fel kell újítani.

A forgalomi zavarok minimalizálása érdekében az új bekötővezeték építését és az üregek megszüntetését két ütemben tervezi a Debreceni Vízmű.

A jelenlegi forgalomkorlátozás melletti belső szakasz munkáit augusztus 27-én szeretnék befejezni. Azt a sávot másnap a forgalom számára visszaadják, egyben a két külső sáv lezárásával a külső szakaszon folytatják a munkát. A felújítás tervezett befejezési határideje, ha váratlan események nem jönnek közbe, augusztus 31-e.

A felújítási munkák miatt útlezárásokra és terelésekre kell számítani, ezért az arra közlekedőktől türelmet és megértést kér a Vízmű.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések