Kiderült, mikor lesz kész a Sámsont elkerülő út, már az építési engedély is megvan

Javában tart a Hajdúsámsont elkerülő út építése, előkészítés alatt a 471-es Debrecenből kivezető szakaszának szélesítése. 
Várhatóan 2018 nyarára készül el a Hajdúsámsont elkerülő út, amely 8,6 kilométer hosszú és 2×1 forgalmi sávos lesz. A Hajdúsámsont északnyugati irányból elkerülő út két helyen és külön szintben keresztezi majd a Debrecen-Mátészalka vasútvonalat, továbbá három szintbeni csomópont is épül a 8,3 milliárd forintba kerülő beruházás során – tájékoztatta a Naplót a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kommunikációs Titkársága, ahonnan, ugyancsak kérdésünkre, információkat kaptunk a 471-es főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának korszerűsítéséről is.

Megvan az építési engedély

A főút Debrecen, a Simon István utcától a Hajdúsámson, Határ utcáig tartó 4 ezer 555 méteres hosszúságú részének fejlesztésére vonatkozó építési engedély június 29-én jogerőre emelkedett, majd elkezdődött a kiviteli terv készítése. Ennek befejezése a napokban várható.

Át kellett tervezni

Az áttervezés a szakasz mintegy 1,3 kilométeres részét érintette (Simon István utca környékétől a Gáspár György kertig). Ezen a szakaszon a nyomvonal a főút szelvényezés szerinti jobb oldalára szélesedik, elkerülve ezzel a másik oldalon található ingatlanokat.

A beruházással érintett 180 ingatlan területbiztosítása várhatóan ősszel kezdődik. A kivitelezés várhatóan 2018 tavaszán elkezdődik és a nyertes vállalkozónak mintegy másfél év áll rendelkezésre, hogy megvalósítsa a főút érintett szakaszának 2×2 sávra történő bővítését.

Mint azt korábban megírtuk, a szóban forgó mintegy négy és fél kilométeres nyomvonal kijelölése komoly felháborodást váltott ki a Külső Sámsoni út mentén lakókban, akiknek veszélybe kerültek az ingatlanjaik. Miután Tasó László politikai államtitkár értesült a problémáról, átterveztette a nyomvonalat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések