Még kivitelező nélkül a komádi börtön

Egy-két héten belül kiderülhet, hogy ki építheti meg a börtönt a bihari kisvárosban.  
Az eredeti ütemezés szerint idén áprilisban kellett volna átadni a munkaterületet a Komádiban épülő büntetés-végrehajtási intézet kivitelezőjének, de mivel a közbeszerzési eljárás az első körben sikertelen volt, és nem tudtak nyertest hirdetni, a beruházás megvalósítása valamelyest késik.

Tóth Ferenc, a bihari kisváros polgármestere arról tájékoztatta a Naplót, hogy a második körös közbeszerzés hamarosan zárul és ha a tender sikeres lesz, akkor kezdődhet a kivitelezés. Mint mondta, a dolgozók felvétele a toborzóirodán folyamatos, már több tanfolyam lement, sőt, vannak akik már esküt tettek és munkába is álltak börtönőrként az ország különböző büntetés-végrehajtási intézeteiben. A diplomások és a kiszolgáló személyzet egy része (például a konyhások) akkor jönnek majd be, amikor ténylegesen megkezdi a működését Komádiban a börtön.

Komoly előrelépés

Az Emberi Jogok Európai Bíróságán a legtöbb elmarasztalást a túlzsúfolt börtönök miatt kapta hazánk. Ezen a helyzeten enyhít a börtönfejlesztési program, melynek egyik intézménye Komádiban valósul meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések