Tasó László államtitkár is részt vett az idősek köszöntésére rendezett zenés délutánon Nyíracsádon

A nyírségi település nyugdíjaskorú lakói október elején bizony már gyakrabban nézegetik a postaládát, hiszen nagyon várják a meghívót a hagyományos idősek napi rendezvényre. 
Idén október 8-án délutánra invitálta a települési önkormányzat és dr. Nagy János polgármester a szépkorúakat, hogy együtt tölthessenek néhány órát barátaikkal, vagy éppen rég nem látott ismerőseikkel. A rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy ebben az évben is több százan gyűltek össze a helyi művelődési házban, ahol először az „unokák”, vagyis az ifjú mazsorettek, az aerobikos lányok és a néptánc csoport műsorának tapsolhattak a „nagyszülők, dédszülők”, majd dr. Nagy János polgármester köszöntötte a vendégeket - tájékoztatott a haon.hu.

Remény az új otthonra

A rendezvényt idén is megtisztelte Tasó László államtitkár, aki köszöntőjében az idős kor értékeiről, szépségéről és arról beszélt, hogy a kormány mi mindent tett és tesz meg a társadalom nyugdíjas korú rétegének megbecsüléséért. Az államtitkár köszönetet mondott az időseknek a bölcsességért, az emlékekért, az ifjabb generációt pedig tiszteletre szólította fel az értékes kort megélő honfitársaink iránt:

Hisz minden ember csak annyi tiszteletet várhat el másoktól, amennyi tiszteletet maga is tanúsít embertársai felé.”

Tasó László örömhírrel érkezett Nyíracsádra, hisz ígéretet tett arra, hogy a település ismét közelebb lépett régi álma, egy új, 21. századi igényeknek megfelelő idősek otthona megépítésének megvalósítása felé. Az új létesítmény szükségességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még csak a pályázati szakaszban van a beruházás, de máris csaknem százan vannak az ötven férőhelyes otthon várólistáján.

Estebéd hazai alapanyagból

A köszöntőket követően tálalták fel az estebédet. A raguleves és a töltött káposzta sokak szerint azért volt annyira ízletes, mert többségében helyben megtermelt alapanyagokat használtak az ételek elkészítéséhez. Az estebéd alatt Tóth Éva és Leblanc Győző operettslágerekkel szórakoztatta az idős embereket.

Bejöttek a tanyáról is

A tanyatelepülésen élők sem maradtak ki a jóból, őket a tanyagondnoki szolgálat kisbuszával szállították el s haza a rendezvény délutánján. Puskás Györgyné és Székely Györgyné a távoli Jónás-rész tanyáról idén először jöttek el az idősek napi rendezvényre, de nem bánták meg, mert nagyon jól érezték magukat, és alkalmuk nyílt kötetlen formában beszélgetni a falu vezetőivel a tanyasi élet gondjairól. A rendezvényről senki sem távozott üres kézzel, a vendégek az önkormányzat ajándékát, a helyi üzemben készített savanyúságot és almát vihettek haza az idősek napjáról Nyíracsádon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések