Marad a hideg a következő napokban is. Debrecenben péntekig még napközben sem lesz mínusz 3, mínusz 4 foknál melegebb. Emiatt amelyik építőipari cég megteheti, a szabadban végezhető munkák helyett inkább beltéri elfoglaltságot keres dolgozóinak. 
Debrecenben hétfő hajnalban mínusz 12 fok volt. Napközben sem volt mínusz 3 foknál melegebb, de az erős északi szél miatt ennél jóval hidegebb volt az emberek hőérzete. Ilyen körülmények között néhány építőipari cég átszervezi napi tevékenységét. Dolgozóikat a kinti, hideg-szeles helyszínekről inkább fedett, beltéri munkákra csoportosítják át.

- Jelenleg asztalitenisz edzőtermet építünk a stadion alatt, és a Nagyerdei Óvoda felújítását is végezzük, s ezekre a belső munkákra csoportosítottunk át 20-25 embert – mondta el Papp Csaba, a Dryvit Profi Kft. műszaki igazgatója.

Így a külső helyszínen dolgozók a következő napokban a villanyszerelésben és a szigetelésben segítenek.

Az előrejelzések szerint péntekig biztosan marad a maihoz hasonló, hideg-szeles idő.

- A következő napokban is folytatódik ez az igen hideg téli idő, a hőmérsékleti értékek végig negatív tartományban maradnak. Kedden és pénteken kisebb havazásra is számíthatunk, a szél ereje is csak szerdától fog érezhetően csökkenni – tájékoztatott Hadházi Lajos meteorológus technikus.

Hajnalonként akár mínusz 15 fok is lehet, de péntekig napközben sem lesz mínusz 3 foknál melegebb. Némi enyhülésre csak a hétvégétől számíthatunk.