A gyilkos eddig kilencszer volt büntetve súlyos testi sértés és vagyon elleni bűncselekmények miatt.
Mint ismert, múlt hét hétfőn a Nagyerdőn járókelők találtak rá egy női holttestre, nem messze a stadiontól. Az csak pár nappal később, a boncoláskor derült ki, hogy az 55 éves debreceni asszony halálát idegenkezűség okozta.

Fényes nappal, debreceniek szeme láttára vonszolta a bokrok közé áldozatát a nagyerdei gyilkos
A nyomozás péntekre hozott eredményt, egy 32 éves férfit, K. Attilát gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte a gyilkosságot. K. Attila ekkor már őrizetben volt, pár nappal korábban ugyanis előzetes szóváltás nélkül ököllel állon, illetve arcon ütött három nőt és egy kislányt Debrecen belvárosában. Később újabb sértettek is jelentkeztek a rendőrségen.

Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre korábban közölte, K. Attila nem ismerte azokat, akiket megütött a belvárosban, ugyanakkor a meggyilkolt nővel látásból ismerték egymást.

Az a jelenlegi adatok szerint biztosnak tűnik, hogy a már előzetes letartóztatásban lévő férfi egyedül követte el a gyilkosságot.

A szóvivő cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy DNS-vizsgálat buktatta volna le a gyilkost, hiszen egy ilyen vizsgálat eredményét nem is kapják meg ilyen gyorsan, további részleteket ugyanakkor a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöl a rendőrség.

K. Attila egyébként hajléktalan volt, Tiszadobról jött Debrecenbe. A rendőrség csak annyit árult el, hogy volt már dolguk a férfival.


A Dehir.hu további részletekért megkereste a Debreceni Törvényszéket. Mint megtudtuk, a Debreceni Járásbíróság egy hónapra rendelte el a férfi előzetes letartóztatását, egyrészt fennáll a bűnismétlés veszélye, másrészt a bíróság szerint így biztosítható a gyanúsított jelenléte az eljárásban. Emellett feltételes büntetés hatálya alatt követte el a bűncselekményt. Kérdésünkre azt is elárulták, hogy

K. Attila kilenc alkalommal volt eddig büntetve, súlyos testi sértés és vagyon elleni bűncselekmények miatt, ezért különös többszörös visszaesőnek számít.

Tegnap azt írtuk, információink szerint a rendőröket segíthette, hogy a Nagyerdei Stadion körül nagyon sok térfigyelő kamera van, a felvételeken valószínűleg feltűnik a gyilkos.

Ezt időközben újabb forrásaink erősítették meg. Azt tudni kell, hogy a stadion környékén lévő kamerák nem csupán meccsnapokon, hanem éjjel-nappal, a hét minden napján működnek.

Forrásainktól úgy tudjuk, a gyilkosság február 18-án, vasárnap délután történt.

A kamerafelvételeken az látszik, hogy K. Attila tiszta időben, a Nagyerdei körút felől vonszolta a nőt a víztorony melletti bozótosba. A nő láthatóan valami miatt rosszul volt.

A férfi a két karjánál fogta, a nő többször elesett, a férfi a földön is vonszolta legalább 50-60 méteren át. A kamerák felvételein az is látszik, hogy többen szemtanúi voltak az esetnek.

Kerékpározó család, futók is feltűnnek a képeken, látszik, hogy lelassítanak, odanéznek a nőt vonszoló férfira, de nem avatkoznak közbe.  

A férfi végül bevonszolta a nőt a bozótosba, a felvételek alapján körülbelül húsz perccel később egyedül jött ki onnan, miután megfojtotta az asszonyt.

K. Attilát több rendbeli súlyos testi sértés kísérletével és emberöléssel gyanúsítják. Mivel különös többszörös visszaeső, valószínűleg nagyon hosszú időre rács mögé kerül. Úgy tudjuk, azután ismerte be a gyilkosságot, miután a rendőrök közölték vele, hogy a stadionnál lévő kamerák mindent rögzítettek.