Egy férfi a helyszínen életét vesztette, hét embert pedig szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba.
Rosszullét miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat egy Kondoroskert utcai háznál lévő fóliasátorhoz, Debrecenben – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fóliasátorban fulladt meg egy debreceni férfi, szabálytalan bekötés okozhatta a tragédiát – fotókkal
Az egységek kiérkezése előtt egy embert kihoztak a sátorból, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen meghalt.

Hét embert – egy férfi és két nő, valamint az őket ellátó mentősök – akik a segítségére siettek, szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállítanak. A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató munkatársait.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy debreceni férfi hunyt el. Az áldozat 54 éves volt.

A Debrecen Televízió meg nem erősített információi szerint a fóliasátrat egy szabálytalanul bekötött gázkészülékkel fűtötték, ez okozhatta a tragédiát.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége gyanújával indított nyomozást az ügyben. Ezt a Büntető törvénykönyv egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Debrecen Televízió megkeresésére a Debreceni Egyem közölte, hogy az egyetem betegellátó intézményeibe, a Klinikai Központba és az Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba hét személyt szállítottak be ma délelőtt szén-monoxid-mérgezés gyanújával. A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára szállított két személynél a vizsgálatok enyhe fokú mérgezést igazoltak. A betegek oxigént kaptak, állapotuk jó, megfigyelés után, várhatóan még ma otthonukba távozhatnak.

A Klinikai Központ Sürgősségi Klinikájára szállított öt személy állapota stabil, szoros orvosi megfigyelés mellett az állapotuknak megfelelő kezelést kapnak.