A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott óvatosságot kérnek a gépjárművezetőktől.
A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint hóátfúvás nehezíti a közlekedést az alábbi útszakaszon: a 4814-es számú úton, Létavértes és a határátkelőhely közötti szakaszon. 

Felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra és a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják! A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása! Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.

Indulás előtt ügyeljenek a saját és gépjárművük jól láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék biztosítására. Mivel a közlekedők hosszabb menetidőre, lassabb haladási sebességre számíthatnak, ajánlott teletankolt járművel útnak indulni, illetve takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges gyógyszert magukkal vinni, valamint tájékozódjanak a várható időjárásról, útviszonyokról!

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy megváltozott időjárási körülmények miatt fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek! Amennyiben segítségre szorulnak, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!

Forrás: police.hu