Hetven tonna só-homok keveréket szórtak szét Debrecen útjain

A munkagépek a belvárosban, a lakótelepeken és a felüljárókon is dolgoztak, emellett a Dehusz munkásai is takarították az utakat városszerte a hirtelen érkezett havazás miatt. 
Egymás után töltötték fel szóróanyaggal a markolók a sószóró járműveket az AKSD telephelyén. A társaság 14 munkagéppel összesen 70 tonna sóból és homokból készült keveréket terített szét a város útjain.

A szakemberek a belvárosi körgyűrűn belüli járdákon, utakon és a lakótelepeken sóztak, illetve három felüljáró síktalanítását is elvégezték.

- Az önkormányzat kedden reggel rendelte meg tőlünk a síktalanítást Debrecen város területén, amely konkrétan a tömegközlekedési járművek útvonalát, illetve a fő gyűjtőutakat érinti, beleértve ebbe az ottani bekötőutakat is - nyilatkozta Domokos Csilla, az AKSD sajtószóvivője.

A munkából a Dehusz közfoglalkoztatottjai is kivették részüket. A cég mintegy száz főt vezényelt ki a járdák és az utak síktalanítására. A közmunkások fémlapátokkal és seprűkkel takarították el a havat a járdákról, bicikliutakról, elsősorban a forgalmasabb belvárosi szakaszokon. Emellett az iskolák és az óvodák előtt is folyamatosan sózták az utakat. 

- Tizenhét darab sószóró ládánk van kitéve bizonyos csomópontoknál és ezekből só-homok keverékét szórják ki a járdaszakaszokra, illetve az átkelőhelyek elé azért, hogy ne csússzanak el az emberek - közölte Rácz Norbert, a Dehusz telepvezetője.

A sokéves átlagnál egyébként lényegesen, helyenként több mint 10 fokkal van most hidegebb. Magyarországon legutóbb 2012-ben volt ilyen zord-hideg februárban. A friss előrejelzések szerint Debrecenben a maihoz hasonló idő lesz a következő napokban is, hajnalban akár mínusz 13 fokos hőmérséklettel. Némi enyhülésre legkorábban a hétvégén számíthatunk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések