A Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett, Hollósy Simon-díjas festőművész alkotásait tekinthetjük meg az Elméleti Galériában.
A Debreceni Egyetem Közművelődési Titkárság, Kulturális és Szervezési Iroda szervezésében nyílik meg Soltész Péter Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett, Hollósy Simon-díjas festőművész kiállítása az Elméleti Galériában (Debrecen, Nagyerdei krt. 98., Klinikák).

A tárlatot március 4-én, vasárnap 11 órakor Kolozsváry Katalin Holló László-díjas festőművész, az ÁMK elnöke nyitja meg, közreműködik a Trio Harmony zenekar.

A kiállítás március 23-ig, naponta 8 és 20 óra között tekinthető meg.

„Soltész Péter lírai tudósításokat tár a nézők elé, a világ apró és nagy csodáiról. Munkáiban benne foglaltatik a játék és a felelősség sérülékeny egyensúlya: az építő kettősség. A derű és a korunk végtelenül összetett, bonyolult valósága. Felmelegít és megtisztít képeinek kisugárzása. A szárnyaló lélek személyes varázsa” – írja Kolozsváry Katalin az esemény meghívóján.

A művész Ungváron született 1945-ben. Tanulmányait is itt végezte. Alapító tagja és társelnöke a Kárpátaljai Munkácsy Mihály Képzőművészeti Egyesületnek.

Alkotótáborok szervezője és résztvevője: Szolnokon, Hajdúszoboszlón, Vámospércsen, Mátészalkán, Gyulán, Szatmárcsekén, Tiszapéterfalván, Tokajban és Budapesten. Művei számos országban, intézmények falain, múzeumokban, magángyűjtők tulajdonában lelhetők fel, többek között Olaszországban, az Egyesült Államokban, Svájcban, Csehországban, illetve Szlovákiában. 

Kiemelt önálló kiállításai voltak Kijevben, Petrovóban, Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, Hajdúszoboszlón, Gyulán, Gyöngyösön, Mátészalkán, valamint Vásárosnaményban.