Ezt is elárulta a Fazekas-gimnáziumban, ahol a diákokkal is találkozott Iain Lindsay. 
Az angol munkaközösség és az Európai Parlament Nagykövet Iskola Program meghívására Iain Lindsay, Magyarország brit nagykövete március 1-jén ellátogatott a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumba. A találkozót délelőtt 10 és fél 12 között tartották a gimnázium főépületének 115-ös termében.

Iain Lindsay először az angol munkaközösség tagjaival ismerkedett meg, majd egy kellemes hangulatú beszélgetéssel folytatódott tovább a látogatás, amelyen az iskola hatvan diákja is részt vett. A brit nagykövet köszöntésére Oláh Anita, angol-francia szakos tanárnő hárfakíséretében Fekete Boglárka 10.  osztályos tanuló, a Pendely Együttes egyik tagja elénekelte a népszerű „The Bonnie Banks O’ Loch Lomond” című skót dalt. Ezt követően Buda Andrea tanárnő, az angol munkaközösség vezetője hivatalosan is bemutatta az egybegyűlteknek Iain Lindsayt, Magyarország brit nagykövetét.
A diákok és a tanárok élvezetes előadást hallhattak a nagyköveti munka szépségeiről, személyes élményekről. Természetesen bárki tehetett fel kérdést a vendégnek, így tudhattak meg a résztvevők olyan információkat is, milyen tapasztalatokat szerzett eddig a nagykövet  a magyar kultúrát, nyelvet és konyhát illetően, hogy a kedvenc magyar ételei közé tartozik a gulyásleves, tárkonyos csirkeleves és a csirkepaprikás. Az ízletes ételek mellett a Brexit és annak várható hatása is terítékre került. Fontos tanácsokat hallhattak a diákok az Egyesült Királyságban való továbbtanulásról is.

A délelőttöt fotózás zárta, a búcsúzásánál pedig a nagykövet ígéretet tett arra, hogy a közeljövőben mindenképpen ellátogat még a Fazekas-gimnáziumba.

VIA