A Dorog elleni Magyar Kupa siker után idei első bajnoki győzelmére készül a DVSC. Szombaton a Puskás Akadémia otthonába látogat a Loki. A debreceniek ősszel 3-0-ra győztek az újonc ellen, most azonban várhatóan nehezebb mérkőzés vár majd a Lokira. 
A szerdai Dorog elleni Magyar Kupa mérkőzésen védte először a DVSC kapuját Tomas Kosicky. A szlovák hálóőr és a védelem között hamar kialakult az összhang. Ugyan a bajnoki találkozókon még nem az ő nevével kezdődik a pályára lépők sora, Kosicky folyamatosan azon dolgozik, hogy bajnokin is bemutatkozhasson.

- Nagyon jól éreztem magam a pályán. Nagyon fontos volt ez a találkozó számomra, jó volt két hónap után újra tétmérkőzésen védenem. A védelemmel hamar megértettük egymást, aminek nagyon örülök – hallhattuk a kapust.

A Puskás elleni őszi mérkőzésen 3-0-ra nyert a Loki a Nagyerdei Stadionban, most azonban várhatóan nehezebb dolga lesz Tőzséréknek. A Dorog ellen a továbbjutást érő találatot szerző Kinyik Ákos szerint a Dorog elleni formát át kell menteni a hétvégi, Puskás Akadémia elleni találkozóra is.

- Úgy érzem, hogy az NB I-ben minden csapat ellen a maximumot kell teljesíteni, mert nagyon egyforma csapatok vannak. Sokat számít, hogy ki fog ki jobb napot, de szerintem most ez a kupasiker sokat segített nekünk – mondta Kinyik Ákos.

Herczeg András dolgát tovább nehezíti, hogy három meghatározó játékosára nem számíthat a mérkőzésen.

A védelemből Bényei Balázs, a középpályáról Aleksandar Jovanović, a támadósorból pedig Justin Mengolo hiányzik.

- Ők azért azt gondolom, hogy ősszel bizonyították, hogy meghatározó játékosai a csapatnak. Majd eldől, hogyan tudjuk őket pótolni. Nyilván szeretnénk jól és eredményesen teljesíteni, Én biztos vagyok benne, hogy a csapatra ez a továbbjutás jó hatással volt – nyilatkozta Herczeg András.

A találkozót szombaton délután öt órától játsszák a felcsúti Pancho Arénában.