A Lufthansa már a héten, a Wizz Air a jövő héttől növeli debreceni járatai számát

Életbe lép a nyári menetrend a légitársaságoknál: a Lufthansa hetente ötször repül Münchenbe, a Wizz Air a londoni járatai számát növeli.
Vasárnap hajnalban kell átállítani az óráinkat, kezdődik a nyári időszámítás, s ezzel a légitársaságoknál is életbe lép a nyári menetrend.

Mindez a debreceni repülőtéren is hoz változásokat.

A Lufthansa, mely 2016 áprilisában indította el a járatát Debrecen és München között, heti háromról heti ötre növeli a járatszámot.

Eddig hétfőn, szerdán és pénteken közlekedtek a járatok, ezután csütörtökön és vasárnap is fognak. A bővülés már ezen a héten megtörténik, vasárnap már lesz járat Debrecen és München között.

A Lufthansa továbbra is Bombardier CRJ 900-as típusú gépet üzemeltet az útvonalon, 98 férőhellyel, üzleti és turista osztályos kialakításban.

A menetrend egyedül a pénteki napon módosul: a többi naphoz képest 40 perccel korábban indul, illetve érkezik a járat.

A Lufthansa járatainak kihasználtságára bizonyára jó hatással van, illetve lesz, hogy egyre több német cég épít üzemet Debrecenben; a Thyssenkrupp mellett Debrecen mellett döntött a Krones AG és a Continental is, emellett hamarosan termel az FAG új üzeme is. 

A Wizz Air a bázisgép mellett egy másikat is bevet

A Wizz Air is növeli debreceni járatainak számát a nyári menetrendben. Londonba most a hét minden napján közlekedik gép a cívisvárosból. A nyári menetrendtől viszont már heti kilenc, illetve a csúcsszezonban heti tízszer közlekedik Londonba, emellett a nyári iskolai szünetben Eindhovenbe is hetente háromszor utazhatunk Debrecenből.

Jövő héttől kedden és csütörtökön már két járat is lesz Debrecen és London között, az első gép reggel hatkor, a második 18.50-kor száll majd fel a debreceni repülőtér kifutójáról.

A járatszám-bővülés miatt már nem a Debrecenben állomásozó bázisgép szolgálja majd ki az összes úti célt, a Milánó-Bergamo-járaton egy másik Wizz Air-gép közlekedik majd.

A Wizz Air Londonba, Tel-Avivba, Malmöbe, Eindhovenbe, Milánóba, Párizsba és december közepe óta már Moszkvába is repül Debrecenből.

A légitársaságok nyári menetrendjéhez a DKV is igazodik majd, s növelik a reptéri buszjáratok számát  

A charterszezonban Barcelonába is repülhetünk

A 2018-as nyári cherterszezonban a rendszeres német beutazó charter gépek mellett Törökországba már heti kétszer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba, nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítanak járatokat. Debrecenből.

A nyár újdonsága és egyben slágerdesztinációja idén Barcelona lesz, a járat június közepétől szeptember végéig lesz elérhető.

A repülőtér vezetése felhívja a figyelmet arra, hogy a chartergépes nyaralásokra a piacon évek óta túlkereslet mutatkozik, így azt tanácsolják az érdeklődőknek, hogy mielőbb forduljanak az utazási irodákhoz vagy foglaljanak online. A „last minute”-re számító utasok igényeit nem biztos, hogy ki fogják tudni elégíteni.

A debreceni repülőtéren már javában készülnek a 2. Wizz Air Debrecen Airport Runra is.

A résztvevők ismét a légikikötő kifutóján futhatnak április 22-én vasárnap. A nevezők 5 kilométer egyéni, 10 kilométer egyéni, és 4x2,5 kilométer váltó kategóriákban mérhetik össze tudásukat. A különleges futóversenyre a www.debrunwayrun.hu oldalon lehet nevezni. Az eseményre több mint ezer aktív résztvevőre és számtalan lelkes szurkolóra számítanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések