Afganisztán autóstoppal: különleges kalandról mesélnek Debrecenben

Vándorboy mesél arról, hogy az afgán emberek kedvesek, informáltak, nagyon kemény karakterek, nem félnek a haláltól, s a jövő felé tekintenek.
Csonka Gábort, vagy ismertebb nevén Vandorboy - The most traveled Hungarian különleges élmények birtokosa: világjáró stoppos, aki egyszerű hátizsákosként 153 országot járt be 12 év alatt. Ő a legtöbbet utazott low budget magyar hátizsákos stoppos utazó. Az Incognito Világjáró előadásában Afganisztánról mesél március 27-én, kedden 19 órától.

"Nem egy tipikus utazási desztináció, kevesek privilégiuma vagy az őrültségé. Nekem az előbbi, mert mindig kíváncsi vagyok olyan területekre, amiről átlagembereknek fogalmuk sincs, vagy csak a média görbe tükrén keresztül ismerik meg. Nekem egy hatalmas meglepetés volt az ország, hogy az emberek kedvesek, informáltak, nagyon kemény karakterek, nem félnek a haláltól, de a jövő felé tekintenek. 

Meglepődtem, hogy lehet őket fotózni, s az élet megy a maga útján, és nekik a háborús helyzet csak annyira idegen mint nekünk a black Friday leárazások. Nagyon kíváncsiak voltak, segítettek, és meglepő módon nem ellenségesen viselkedtek, pedig nyilván engem is a megszálló hatalmakkal azonosítottak. A választások előtt meg extra érdekes volt ott utazni.. de ezekről majd az előadásomban beszámolok" – fejtette ki az út kapcsán Csonka Gábor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések