Az idősebbek biztonsága a cél

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa időseknek tartott előadást.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője Dr. Juhász Zoltán r. alezredes 2018. március 19-én a megyei nyugdíjas szövetség részére tartott előadást.

A látogatás oka az volt, hogy bár az utóbbi években jelentősen csökkent az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények száma, mégis egyes kategóriákban magas a 60 év feletti sértettek aránya.

Az előadó videó filmekkel hívta fel a figyelmét a hallgatóságnak azokra a bűncselekményekre és elkövetési módszerekre, amelyeknek a korosztály tagjai áldozatul eshetnek. Az előadás során az alezredes kiemelte, hogy a zseblopások, lakásbetörések, trükkös lopások, csalások, a termékbemutatókkal összefüggő jogsértések többsége kis odafigyeléssel, óvatos bizalmatlansággal és egyszerű vagyonvédelmi eszközök beszerzésével és alkalmazásával elkerülhető lenne.

A résztvevők a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott egyperces bűnmegelőzési kisfilm megtekintése után rájöhetett arra, hogy a bűnelkövetők milyen egyszerűen megtalálják azokat az értékeket, amelyeket a tulajdonos a lakásában elrejtett és ez által biztonságban tudott.

Az előadás stílszerűen a kisfilm egyik lényeges mondatával zárult: „legalább az eszét ne hagyja a párna cihában”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések