Blöró beintett a kisgazdák elnökének, nem lép vissza a Jobbik debreceni frakcióvezetőjének javára

Hiába kéri visszalépésre az FKGP elnöke a párt hajdú-bihari jelöltjeit a jobbikosok javára, ők ezt nem teszik meg.
Amint arról korábban beszámoltunk, a kormányváltás érdekében a Jobbik Magyarországért Mozgalom javára kéri visszalépni nyilvántartásba vett országgyűlési képviselőjelöltjeit a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt. Erről közleményt adott ki a párt. Az FKGP-nek 13 jelöltjét vették nyilvántartásba, kettőjüket Hajdú-Bihar megyében.

A debreceni 2-es választókerületben Nyíri László Ernő, ismertebb nevén Blöró a kisgazdák jelöltje, neki Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni frakcióvezetőjének javára kellene visszalépni. Hajdúszoboszlón Horváth Tibor az FKGP jelöltje, őt Rigán István javára történő visszalépésre kéri a pártja.

Nyíri László Ernő emailben kereste meg a Dehirt, s közölte, sem ő, sem Horváth Tibor  nem lépnek vissza, sőt, egyetlen képviselőjelöltjük sem.

Mint elárulta, Balogh Károly, az FKGP országos elnöke valóban megkérte őket a visszalépésre, de a tizenhárom jelölt ezt elutasította.

Nyíri László Ernő állítása szerint nem a párt döntött arról, hogy visszalépésre kéri a jelölteket, hanem egyedül az elnök.

Erről a döntésről a párt országos elnöke telefonon értesítette az országos elnökségi tagokat is.

„Nem hajolunk meg, egyetlen egy párt, pártvezető nyomására sem, nem vagyunk korrumpálhatóak, megvásárolhatóak, és megfenyegethetőek senki részéről sem. Egyenesen szeretnénk belenézni az ajánlóink és választóink szemébe. Kitartva, hűségesen” – fogalmaz Nyíri László Ernő.

Blörót 1998-ban ismerték meg a debreceniek, amikor azzal telefonált be egy debreceni rádióműsorba, hogy állás kellene neki. Végül aztán arra jutottak, legyen önkormányzati képviselő, így el is indult a helyhatósági választáson, az 5-ös körzetben, de csupán 26 szavazatot kapott (1,59), így nem lett a közgyűlés tagja. Később tagja volt a Lyuhász Lyácint Bt. zenekarnak, és kisebb szerepet kapott Jancsó Miklós Anyád! a szúnyogok című filmjében.

Emlékezetes akciója volt, amikor hivatalos szertartás közepette feleségül vette saját centrifugáját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések