A PVSK otthonában játszik szombaton a hajdúsági társulat, mely a hosszú nyeretlenségi sorozata megszakításában reménykedik.
A cívisvárosiak egy elég mély gödörből igyekeznek kilábalni, míg a szombaton 18 órakor kezdődő találkozón a PVSK matematikailag is bebiztosíthatja helyét a középházban.

A bajnokság 11. fordulójában már találkoztak egymással a csapatok, akkor a DEAC nyerte 10 ponttal a mérkőzést, így mindkét csapat 6-5-ös mérleggel állt a 7. illetve 8. helyen. Bár a hajdúságiak akkor bőven a várakozások felett teljesítettek, azt kevesen gondolták volna, hogy ilyen hosszadalmas nyeretlenségi széria következik ezután. A pécsiek azóta is tartják 8. helyüket, és céljaik elérése érdekében nemrég légióst is cseréltek, Nebojsa Dukics helyét Devin Brooks vette át. 

– Nagyon stabil csapat a Pécs, ezt hétről-hétre bizonyítják, a légióscserével pedig tovább erősödtek. A két amerikaijuk meghatározza a játékukat, a többiek pedig nagyszerűen egészítik ki őket. Elég széles rotációval dolgoznak, többen is képesek jó teljesítményre, kellemetlen szerkezetük miatt pedig nehéz is ellenük játszani. Decemberben a győzelem kulcsa az volt, hogy sikerült kikapcsolnunk Durham-et a játékból, de ez most egy teljesen más mérkőzés lesz – vélekedett a szombati ellenfélről Berényi Sándor.

A DEAC legutóbb hét pontos vereséget szenvedett a Soprontól, míg a baranyaiak hosszabbítás után verték odahaza a Kaposvárt. 

– Mindkét csapatnak nagyon fontos lesz ez a találkozó, ők minél több győzelemmel szeretnének bekerülni a középházba, hiszen a végső céljuk minden bizonnyal idén is a rájátszás kiharcolása. Nekünk minden sikerre égetően szükségünk van, és bár most sem mi vagyunk az esélyesek, mondanom sem kell, mit jelentene a csapat számára egy idegenbeli bravúrgyőzelem. 

Az alapszakaszból hátralévő négy fordulóban nagyon nehéz a sorsolásunk, de mivel minden eredményt viszünk magunkkal az alsóházba, ezért fontos lenne minél jobb helyzetből megkezdenünk azt. Sokat készülünk a Pécsből, de a legfontosabb az lesz, hogy motiváltan lépjünk pályára, és agresszívan védekezzünk, mert csak így lehet esélyünk a győzelemre – zárta szavait a DEAC vezetőedzője.