Hajdú-Bihar megyében a havazás miatt pénteken csúszóssá váltak egyes útszakaszok. A balesetek megelőzése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől.
A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a sofőröktől. A legfontosabb szabály, hogy a megengedett sebességhatárt soha ne lépjük túl, gyakran még a megengedett sebesség felső határa, annak közelsége is eltúlzott lehet.

Nagyon fontos továbbá a követési távolság növelése. Igen nehéz megbecsülni a biztonságos követési távolságot csúszós út esetén. Ezért tartsunk az előttünk haladótól olyan távolságot, hogy járművünkkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjunk állni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a minimális követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva járművünk két másodperc alatt megtesz.

Kérjük az utakon közlekedő járművezetőket, hogy az alul- és felüljárók környékén is, továbbá az útkereszteződéseknél, ahol előfordulhat jegesedés nagy körültekintéssel közlekedjenek.