Debrecenben is arról beszéltek, hogyan kellene jól bánni az energiával

Egy nemzetközi konferencián tanácskoztak az energiatakarékosságról, szóba került lehetőségként az energiakávézó is.
Hét ország tíz szervezetének képviselői tartottak tanácskozást a hatékonyabb energiaszabályozásról Debrecenben. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által támogatott projekt fő célja olyan stratégiák kidolgozása, amelyek a megújuló energia használatára és a tudatos energiafogyasztásra ösztönzik a családokat.

A tanácskozást vezető Olaszország mellett Szlovénia, Horvátország, Lengyelország, Németország és Ausztria szakemberei látogattak Magyarországra. Olyan ötletekről beszéltek, mint például az energiakávézó, ahol az energiafejlesztés javításáról kaphatnak információt az emberek. 

A Megyei Önkormányzat 44 projekthez kapcsolódó pályázatot támogatott eddig, ezzel lehetővé téve családok otthonainak energiatakarékosabbá fejlesztését. Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, hogy területi önkormányzatként nagyon fontos, hogy klímavédelmi ismereteket szerezzenek és továbbítsanak. 

- Korunk egyik legnagyobb kihívása most az energiával való gazdálkodás és az úgynevezett üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. Ezen a területen is a legfontosabb a személetformálás – mondta Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések