Díjnyertes rajzolók mesélnek a képregények múltjáról és jelenéről Debrecenben

A szerzők képregényei az esten beszerezhetőek és dedikáltathatóak.
Kerekasztal-beszélgetésen vehetünk részt március 27-én, kedden 20 órától a Nagyerdei Víztoronyba. A magyar képregény múltjáról, jelenéről és jövőbeli lehetőségeiről Madarász Gergely, Oravecz Gergely és Pádár Ádám képregényíró-rajzolók beszélgetnek, moderál Kertész Sándor képregénykutató.

Madarász Gergely képregényíró és -rajzoló, akit már többször jelöltek Alfabéta-díjra, legismertebb projektje a Majomdaráló című képregény, emellett a Pozor.hu alkotója és a Mézmocsár nevű zenekar tagja. Fesztiválokon és az esemény után is szívesen készít képregény-kompatibilis karikatúrát bárkiről egy pohár sörért.

Oravecz Gergely Alfabéta-díjas képregényíró és -rajzoló. 22 évesen kezdett önéletrajzi képsorokat készíteni, legismertebb munkája a Blossza című comic strip-sorozat, amelyben hónapokon át mindennap megörökített egy-egy momentumot az életéből, például arról, hogy mennyire utálja a munkáját, miért szeret cigarettázni, meg úgy általában az élet nagy kérdéseiről.

Pádár Ádám képregényíró és -rajzoló, 18 éves kora óta aktív a pályán, 2014-ben Alfabéta-díjat kapott. Gyakran dolgozik együtt másokkal, az 5Panels alkotócsoport alapítótagja. Az olvasóközönség többek közt a Retszecsakul és Kísért a múlt című képregényeiről ismerheti.

Kertész Sándor tanár, újságíró-képszerkesztő, grafikus, a magyar képregény történetének kutatója, szakíró. Legújabb könyve a Pókember-generáció, amely a hazai képregény történetének utóbbi 30 évét dolgozza fel izgalmasan.

A szerzők képregényei az esten beszerezhetőek és dedikáltathatóak.

A belépés ingyenes.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések