Koncertek, fürdőzés, kézműveskedés, édességfesztivál és a többi: lesz miből válogatni, ha szeretne kikapcsolódni a napokban.
Színes programkavalkádot kínál a hosszú hétvége azok számára, akik Debrecenben szeretnének kikapcsolódni. Összegyűjtöttük a hétvége legígéretesebb programjait, hogy önöknek már ne kelljen keresgélni.

Március 15. és 18. között vizes napokat tartanak az Agórában: ekkor fagyos kísérleteket végezhetünk, lenyűgöző vízesésekkel ismerkedhetünk és az óceánok legmélyén található árkokról is többet megtudhatunk. (Részletes programkínálat itt olvasható.)

Március 16-án, pénteken 14 órától egy zenés-vizes családi programmal hangolódhatunk a hétvégére: Aqua Manó Party lesz az élményfürdőben. (A rendezvényt szombaton is megtartják az Aquaticumban.)

20 órától az Egri Borozó Borbarát Bár Galériában a 170 évvel ezelőtti eseményekre emlékeznek Valami a szabadságról címmel,  dal- és versrészletekkel, az est közreműködői Sőreghy Ágnes és Mester István.

20 órától a Bisztró Bárban DRJ, más néven Dr. Juzztice keveri kedvenc jazz, hiphop és soul lemezeit, szinten este 8-tól hallgathatjuk a Middlemist Red és a Run Over Dogs zenéjét a Nagyerdei Víztoronyban.


Szintén 20 órától a Funbasstix zenekar ünnepli első születésnapját a Kaptár Klubban, és két vendéget is hoznak magukkal: fellép a Heavy Brains és a Tygo is.


21 órától a blues kedvelőinek kedvez az Incognito Club, ekkor lép ugyanis színpadra a NADENe zenekar. Ezen az estén a My Friend’s Clubban pedig Latin Disco Partyt tartanak a táncolni vágyóknak.

Ezen a napon a filmkedvelők a Nyúl Péter, a Sztálin halála, a Tomb Raider 3D, a Láthatás és a Szellemek háza című alkotásokat láthatják az Apolló moziban (kezdési időpontok és részletek itt olvashatók.)

Március 17-én, szombaton 9 órától Magyar Zita Kerámiakuckójában ismerkedhetünk meg a mesterséggel, a helyszínen szakember segít nekünk abban, hogy saját készítésű húsvéti kerámiákkal díszíthessük fel otthonunkat.

Szintén szombat reggel 9 órától (másnap este 19 óráig) a legfinomabb nyalánkságokba kóstolhatunk bele, ugyanis a Debrecen Plázában többek között kézműves csokoládé manufaktúrák, torták, bon-bonok, marcipánok, grillázsok, zsanna-manna, tea különlegességek, mézek, lekvárok várják az édesszájúakat a IV. Debreceni Édességfesztiválon. 

16 órától A természet tánca, a tánc természete című kiállítás megnyitójára látogathatunk el a Rocksuliban. Péter Miklós 2014-ben természetfotózással kezdte pályáját, a következő évben irányult figyelme a táncfotózásra: ennek gyümölcseit láthatjuk a tárlaton.
Szombaton 18 órától az Ifjúsági Házban Amatőr Zenei Összefogás Jótékonysági Koncertet rendeznek. A koncert teljes bevételét a Boldogkőváraljai Fogyatékkal Élők Otthonának Nyári Táborozására ajánlják fel a szervezők, fellép többek között a Neverend, a Sunday Moped és a Wyrfarkas.

Ezen a napon 20 órától több zenekar is színpadra lép a Nagyerdei Víztoronyban: a Fran Palermo, a Ljubljana, a RBFOM és a Signore Crust is tiszteletét teszi a városban, ezután pedig The Folk Attack DJ set lesz ugyanitt.


Szintén szombaton 21 órától a Czirják Csaba Trió zenél az Incognito Clubban. A tavaly alakult formáció jazzben utazik, saját zenéjük pedig a bartóki és népzenei hagyományokból táplálkozik.

Ezen a napon, akár csak vasárnap az Oscar-jelölt Testről és Lélekről, a Vándorszínészek, a Nyúl Péter, a Sztálin halála, a Tomb Raider 3D, a Bosszúvágy, a Láthatás és a Szellemek háza című alkotásokat láthatják az Apolló moziban.

Március 18-án, vasárnap 15 órától a Versenytársak-e az ige egyháza és a szentség egyháza? című előadást hallgathatják meg az érdeklődők Krakomperger Zoltán római katolikus plébános, egyetemi tanár előadásában a Debreceni Evangélikus Egyházközségben (Miklós utca 3.).

A hétvége folyamán továbbra is látogatható a Modemben Kinga Nowak – A tér dramaturgiája című kiállítása.