Fakidőlés és áramkimaradás a hirtelen jött havazás miatt

A megyei tűzoltókat éjfélig tizenhat alkalommal riasztották kidőlt fákhoz, amelyek útakadályt képeztek – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra tűzoltóhadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője. 
Hajdúböszörmény külterületén az úttestre dőlt, Hajdúnánás és Görbeháza között is a közlekedést akadályozta egy nagyméretű fa, Biharnagybajom külterületén több fát is motoros láncfűrésszel távolítottak el az útról a tűzoltók. Debrecenben a Klinika bejáratánál és a belváros több pontján kellett beavatkozniuk a megyeszékhely tűzoltóinak. A Dózsa György és a Darabos utcában parkoló autókra dőlt fákat, faágakat kellett eltávolítaniuk. Az esetek során nem sérült meg senki.

Az áramszolgáltatással is akadnak gondok Hajdú-Bihar megyében. A megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint a vasárnap 9 óra 20 perckor készített összesítés alapján több mint 19 ezer fogyasztónál nincs áram. Az érintett településeken folyamatos a rendőri jelenlét.

A Hajdúnánás és a Hajdúdorog közötti út vasárnap reggelre járhatatlanná vált, egy autó el is akadt a hóban. Az adott útszakaszt a kora délelőtti órákban megtisztították, így újraindult a forgalom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések