Félárú jegyet kapnak a debreceni véradók a Sárgulási bálra

Ma 9:00 és 15:00 óra között a  Veres Péter Kollégiumban véradásra invitálják a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusának diákjait a Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának és a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének szervezői.
Aki elmegy és vért ad, félárú, személyre szóló belépőt kap az aktuális kari Sárgulási bálra (a Gazdaságtudományi Kar, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar).

 A szervezők arra is emlékeztetik a diákokat, hogy a véradás a donornak is segít! Aki vért ad, egészséges, és biztos lehet benne, hogy az, mert minden vérkészítmény egészségügyi – más körülmények közt költséges – vizsgálatokon esik át (többek közt HIV-, Hepatitisz-B-, Hepatitisz-C-, luesz-, szifilisz-teszteken). 

A vöröskeresztesek a mindennapok csendes hőseinek nevezik a a véradókat, hiszen a donorok önkéntesen, névtelenségbe burkolózva segítenek másokon. Egy véradással 3 ember életét menthetik meg, hiszen a levett vérből – amit hamar újratermel a szervezet – három típusú életmentő készítményt állítanak elő. Hajdúböszörményben március 21-én minden véradót ingyenes szűrésekkel várnak a vöröskeresztesek a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán. Vérnyomását, vércukor-, koleszterin-szintjüket ellenőriztethetik a donorok és kísérőik, sőt csontritkulás-szűrésen is részt vehetnek.

Fontos, hogy véradás előtt mindenki étkezzen a napszaknak megfelelően, és fogyasszon sok folyadékot. Természetesen az is, hogy hozza magával személyi azonosítóját, lakcím- és TAJ-kártyáját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések