De csak a moziban. Good Bye, Lenin! A kultikus és sokat idézett filmet egy hét múlva vetíti az Apolló!
Az NDK újra él... hetvenkilenc négyzetméteren! A nagy változások éve, 1989: egy anya szemtanúja lesz fia, Alex (Daniel Brühl) letartóztatásának és a látványtól infarktust kap. A hithű kommunista Christiane (Kathrin Sass) kómába kerül és amikor felébred, mindent rendben talál. A kommunizmus él és virul. Látszólag – ugyanis az orvos tanácsára a beteget nem szabad semmivel sem felizgatni. Alex testvére, Ariane (Maria Simon) és legjobb barátjuk, Denis (Florian Lukas) segítségével napról-napra meghamisítják a híreket a látszat fenntartása érdekében. A lakás marad az NDK utolsó védőbástyája a berlini fal leomlása után is. A maró gúnnyal és humorral teli történet a német filmtörténet egyik legnagyobb és legtöbbet idézett sikerévé vált.

Európa Kulturális fővárosait 2023-ban Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa adja, amelyek így egy éven át az európai kultúra és értékrend nagykövetei lesznek. Mivel az Apolló mozi számára is fontos, hogy Debrecen legyen a kiválasztott magyar város, egy havonta jelentkező filmklubbal szeretnének hozzájárulni a pályázat sikeréhez.

A filmklub ezúttal a német kult-vígjátékot, a Good Bye, Lenin! című filmet mutatja be. A vetítés utáni elemzést és előadást Váró Kata Anna filmesztéta, egyetemi oktató tartja.

A filmet a Soós Imre-teremben mutatják be március 23-án, pénteken 18 órától!A vetítésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációs e-mailt a filmklub@fonixinfo.hu címre kell küldeni. A tárgyrovatba kérjük tüntesd fel: Lenin

Bővebben a regisztrációról és a filmről itt lehet olvasni!