Férfi futsal NB I: remek meccsen győzte le a DEAC a Fradit

A rájátszás első körében a listavezető Berettyóújfalu 0-1-ről fordított, s nyert a Nyírgyulaj ellen.
A DEAC férfi futsalosai az NB I-es play off első köre után rögtön helyeket ugrottak előre, hiszen legyűrték közvetlen riválisukat, a Fradit, ezzel őket és a Berettyóújfaluban vereséget szenvedő Nyírgyulajt, valamint a Dunaferrt is megelőzték - igaz, utóbbi gárda nem játszott ebben a körben. 

Ami a Ferencváros elleni, szezonbeli harmadik összecsapás múltját illeti: ősszel a Népligetben az újonc DEAC nyert 1-0-ra, a debreceni összecsapáson viszont a Fradi győzött 3-0-ra.

A zöldek elleni mostani debreceni meccs látványos, pazar megmozdulásokkal tarkított nagyon élvezetes összecsapás volt, kiváló egyéni teljesítményekkel mindkét oldalon. Csapatként azonban a DEAC volt a jobb.

A bátor, nyílt támadások mérkőzésén a hazaiak vezető gólját még kiegyenlítették a fővárosiak, ám erre két DEAC-találat volt a válasz. Szünet után szépített ugyan az FTC, ám Kondás találatával ismét kétgólos előnybe került a házigazda. Az utolsó 5 percet vészkapussal tolta végig a Fradi, de a lelkesen védekező debrecenieken már nem találtak több fogást. 

DEAC - FTC Futsal Fisher Klíma 4-2 (3-1)

Debrecen, DESOK-csarnok, játékvezetők: Gál, Deme és Urgyán.
DEAC: Dobi - Kasuba, Szentes-Bíró, Sándor, varga - csere: Faragó (kapus), Tóth, Esztergomi, Pallai, Kondás, Szabó, Győrfi.
Edző: Elek Gergő
Gólok: Pallai Zsolt (6.), Varga Dániel (15.), Győrfi György 18.), Kondás Kristóf (35.), illetve Vattamányi (12.) és Andorka (30.)

Az alapszakasz győztes Berettyóújfalu olyan mérkőzéssel kezdte a rájátszást, amely nem ígérkezett könnyűnek. Ahogy Trencsényi János előzetesen megjegyezte, idén ugyan mindig sikerült legyőzniük Lovas Norbertéket, de alapvetően egy remek játékosokból álló, jó csapatról van szó. A vendégeknél a három igazolt ukránból csak kettő játszott ezen a meccsen, míg hazai oldalon hosszú idő után először fordult elő, hogy a négy légiós egyszerre legyen a meccskeretben.

Ezzel a győzelemmel a Mezei-Vill biztosan marad az első helyen az első forduló után is, legközelebb, március 29-én ismét egy kemény találkozó vár rájuk, hiszen a Ferencváros otthonába látogatnak, ahol ősszel vereséget szenvedtek.

A DEAC a 2. fordulóban szabadnapos, aztán április 9-én következik a hajdúsági rangadó, a Berettyóújfalu-DEAC mérkőzés.

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu - Nyírgyulaj 2-1 (0-1)

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, játékvezetők: Borbás, Viczián és Márkus.
MVFC: Mezei - Javi Sanchez, Szabó P., Gál, Serginho - cserék: László, Kovács I., Amilcar, Harmati, Trencsényi, Nagy D., Takács, Rafinha.
Edző: Sergio Mullor Cabrera
Nyírgyulaj: Pallai - Angyalos, Sánta, Nagy I., Siska - cserék: Opre, Slivchenko, Szabó Á., Faragó L., Kerti, Skorov, Orosz, Vass, Nagy B.
Edző: Lovas Norbert
Gólok: Amílcar, Harmati, illetve Nagy I. (15.)

Sergio Mullor Cabrera:
- Először is szeretnék gratulálni a Nyírgyulajnak. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy ez az egyik legveszélyesebb csapat és ma közel is álltak ahhoz, hogy meglepetést okozzanak. Ez már a rájátszás, ahol nincsenek könnyű meccsek. Érdekes tény, hogy ha nyert volna ellenünk a Nyírgyulaj, akkor most azonos ponttal állnánk a tabellán, holott az alapszakaszban 17 pont előnyünk volt velük szemben, amivel azt akarom mondani, hogy ez a lebonyolítás nem igazán díjazza azt, aki egész évben jól teljesít. De alkalmazkodnunk kell a helyzethez és tanulhatunk is belőle, hiszen ez a rendszer megengedi, hogy pénzt spóroljunk meg azzal, hogy csak márciustól szerződtessünk egy vagy több játékost és úgy próbáljunk a legmesszebbre érni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések