Halálos karambol és „szerencsés” busztűz: így telt a szombati szolgálat

A 35-ös főúton is történt egy baleset, ott egy autó sodródott le az úttestről. Ügyeleti hírek.
Úttestre borult fa eltávolításával indult a megyénkben szolgáló tűzoltók szombatja. Kora reggel Hajdúhadház közelében félpályás útzárat képzett a kidőlt fa; a lánglovagok láncfűrészt is bevetettek, hogy eltávolítsák.

Ezután a nap legsúlyosabb esetéhez vonultak. Egy kamion és egy személyautó ütközött össze Berettyóújfalu térségében, a 42-es főúton tegnap reggel. Az autó a kerékpárúton állt meg, vezetője elhunyt. A tűzoltók feszítővágóval emelték ki a holttestet a kocsiból, és elvégezték a járművek feszültségmentesítését.

Délelőtt kigyulladt egy menetrend szerint közlekedő autóbusz utasterének fűtését ellátó kályha Debrecenben a Böszörményi úton. A busz vezetője porral oltóval fékezte meg a lángokat, így a helyszínre érkező tűzoltóknak az utómunkálatok maradtak. A járművön épp nem volt utas. Személyi sérülés nem történt.


Lesodródott az úttestről, és az út menti árokba hajtott egy személyautó szombaton délelőtt a 35-ös főút Hajdúböszörmény és Pród közötti szakaszán. A tűzoltók áramtalanították a járművet. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták. A balesetben egy ember megsérült.

Délután egy idős ember lakásánál volt szükség a segítségre. Nem adott magáról életjelet az említett személy Debrecenben, a Fényes udvarban. Ajtófeszítő segítségével jutottak be az otthonába, majd átadták a mentőszolgálatnak.

Korom izzott egy családi ház kéményében Tiszavasváriban a Makarenkó utcában tegnap késő este. A tűzoltók a kéményt és a fűtőberendezést kitisztították, majd az ingatlan padlásterét átvizsgálták, illetve felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a fűtőberendezést csak szakemberrel történt felülvizsgálatot követően használhatja. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt, mivel az ingatan fűtése egyéb módon megoldott.

VIA

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések