A Belügyminisztérium ünnepségén több életmentő tűzoltó és egy civil bátorságát is elismerték.
„A magyaroknak ma is meg kell küzdeniük a szabadságért, az összetartozásért, a biztonságért. Március 15-e ma is azt üzeni számunkra, hogy a magyarok maguk akarnak dönteni a jövőjükről, vagyis mindarról, ami a gyerekeik és unokáik sorsát meghatározza” – mondta ünnepi beszédében Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztérium ünnepségén.

A tárca ünnepségén köztársasági elnöki, belügyminiszteri elismeréseket adtak át, a hajdú-bihari katasztrófavédelem több munkatársa is kinevezést, elismerést vehetett át.

Magyarország kormánya – a belügyminiszter előterjesztésére – életmentés során tanúsított hősies magatartása elismeréséül „Életmentő Emlékérmet” adományozott Demeter Imre hajdúböszörményi lakosnak, aki lakástűzből az ablakon keresztül mentett ki egy bent tartózkodó, a füst és a forró levegő belélegzésétől súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, eszméletlen idős férfit.

Bátorságért Érdemjelet vehetett át a debreceni hivatásos tűzoltóság három beosztott tűzoltója is: Jenei Tamás Attila c. tű. törzsőrmester, Nagy Ferenc c. tű. főtörzsőrmester és Szabó Zoltán Ádám tű. őrmester, akik 2017. november 3-án égő debreceni lakóépületből kimentettek egy eszméletlen, súlyos égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedett férfit.

MTI