Felavatták Jászfényszarun a Thyssenkrupp új üzemét. Az ünnepségen a debreceni beruházásról is szó esett. 
Pénteken felavatták a Thyssenkrupp új magyarországi gyárát Jászfényszarun. Az üzemben kormányrendszereket és hengerfejekbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak majd, s ötszáz embernek biztosítanak munkát.

A gyáravatón Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, mindenki megmosolyogta őket, amikor azt mondták, tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtenek, most viszont az eredmények láttán lehet mosolyogni, hiszen több mint 700 ezer új munkahelyet már sikerült létrehozni. A kormányfő a választás tétjének nevezte a magyarországi beruházások és városfejlesztések folytatódását. Hozzátette, Magyarország azon az úton jár, amely Európa legversenyképesebb országai közé vezet, ezt mutatja az is, hogy 2017 eleje óta átadott üzemek közül a Thyssenkrupp jászfényszarui üzeme már a harmincnegyedik.

Az avatón felszólalt Karsten Kroos, a németországi társaság alkatrész-technológiai üzletágának vezetője és Marc de Bastos Eckstein, a hazai leánycég ügyvezető igazgatója is.

A jászfényszarui üzem mellett szó esett a Thyssenkrupp épülő debreceni gyáráról is, mint elhangzott, a cívisvárosban 2018 végéig el kívánják indítani a termelést.

A debreceni beruházás értéke közel 11 milliárd forint, amellyel 2019-ig a Thyssenkrupp 250 új munkahelyet teremt Debrecenben. A debreceni gyárépítéshez 3,8 milliárd forint támogatást ad az állam, az önkormányzat pedig három év alatt 328 millió forint munkahely-teremtési támogatást nyújt a Thyssenkruppnak. A cég debreceni üzemében évente több mint hatmillió csavarrugót és stabilizátort gyárt majd.


A Thyssenkrupp az egyetemi Agrár Innovációs Parkban építi fel a gyárát, az építkezés tavaly májusban indult. Az új fejlesztések miatt az ipari park megközelíthetőségén is javít majd a város, pályázati forrásból építenek egy utat a Balmazújvárosi út és a Vezér utca keleti vége között.

A Thyssenkrupp debreceni gyárába jelenleg tizenöt munkakörbe, pozícióba keresnek munkatársakat, jelentkezni itt lehet: thyssenkrupp.hu/hu/telephelyek/debrecen.