Idén még nem szerzett pontot a Nagyerdőn a Loki, most a sereghajtó örülhetett

Egy órányi előnyt adott vendégének a Loki, csak a hajrában játszott olyan önbizalommal és lendülettel, ahogyan végig kellett volna. DVSC-Mezőkövesd 2-3.
Várhatott volna néhány órát a visszasettenkedő tél: havazás ugyan nem volt, de minden egyéb kellemetlenséget (szél, dermesztő hideg, eső) "felszolgált" a szombaton koraeste rendezett Loki-Kövesd meccsre.

Hazai pályán 2018-ban még nyertelen, négy bajnoki mérkőzés óta győzni képtelen  DVSC és hét meccses veretlenségi sorozattal büszkélkedő sereghajtó Mezőkövesd csapott össze a labdarúgó NB I 23. fordulójában. Családi körben, ami ezúttal érthető is, hiszen a csontokba hatoló hidegben való szurkolást alig másfél ezren vállalták - ők voltak azok, akik elkísérték a Kövesdet a hajdúsági túrára, illetve - hazai szemszögből - a szerény évkezdés ellenére is reménykedtek a Loki sikerében.

Utóbbiak bizakodását gyorsan meghálálták a hazai focisták: már a 16. percben vezetéshez jutott a házigazda. Egy formás Bódi-Varga-Könyves akció végén a büntetőterületre érkező csatár lerázta magáról védőjét, s mintaszerű mozdulattal kilőtte a bal felső sarkot. 1-0.

Kevesen gondoltuk ekkor, hogy fél órával később már a borsodiak vonulnak előnnyel a meleget adó öltözőbe. A félidő hajrájában két gólt kapott a Loki.

Előbb a 35. percben Koszta 11-esből egyenlített (Szatmári szabálytalankodott feleslegesen a 16-os vonalánál a kapunak háttal álló Tóth ellen), majd hat perccel később Barna balsikerű hazaadása Bognárt hozta helyzetbe, s a borsodi játékmester egyedül tört a kapura, és élt a felkínált gólszerzési lehetőséggel. 1–2

Szünet után igyekezett összekapni magát a DVSC, beszorította kapuja elé vendégét - ám a beívelgetések rendre elakadtak a jól tömörülő kövesdi védelemben.

S ahogy lenni szokott: egy frappáns és gyors ellentámadás végén a vendégcsapat szerzett gólt. Nem is akármilyet! Az előretörő jobbhátvéd, Farkas 21 méterről, Barna laza őrizetében életerős lövésre vállalkozott, a kapuban Nagy hiába nyújtózkodott, a bal lábas csavarást követően a labda a jobb sarokban kötött ki. 1-3.

Szaladt az eredmény után a Loki. Ekkor változott meg a játék képe, ekkor kezdett úgy focizni a DVSC, ahogy az első perctől kellett volna.

Könyves kapott jó indítást a jobb oldalon, egy csel után középre játszott, de Tabakovic hajszálnyival lekésett a gólt ígérő beadásról. Varga lövése megpattant a védőkön, Bódi járt hasonlóképp, Filip is próbálkozott távoli lövéssel, majd közeli fejessel is, de igazi helyzet nem alakult ki a kövesdi kapu előtt.

A túloldalon viszont a csereember Novák csaknem hátóba talált egy hosszú vágta után - közeli lövését Nagy szögletre paskolta.

Végre valami örömteli mozzanat: a 82. percben két debreceni védő remek megoldása a kövesdi kapu előterében. Bényei ívelt a 11-es pont közelében álló Szatmárihoz, aki mellre vette a labdát, s egy fordulás után, kapásból mintaszerű gólt lőtt. 2-3.

Mindent egy lapra feltéve rohamozott a Loki. Bódi bombája a bal alsó mellett suhant el, majd Szatmári növelhette volna góljai számát, ám 10 méterről az égbe lőtt. Varga 28 méterről bődületes erejű lövéssel próbálkozott - Dombó parádézva mentett szögletre. A sarokrúgást Bódi csaknem gólba csavarta - a kövesdi kapus a vonalról öklözte a mezőnybe.

Miért csak a hajrára támadt fel a DVSC?

Hat perc a hosszabbítás. 

A 93. percben Szalai kézzel ellökte a büntetőterületre berobbanó Vargát, a bíró nem látta büntetőnek az esetet.

Az akaratra nem lehetett panasz a mérkőzés első hatvan percében sem, ám hol maradt a lendület, az önbizalom, a kreativitás?! Hiába jutott korán vezetéshez a Loki, megismétlődött a Honvéd elleni kupameccs egyéni hibája - akkor megúsztuk kapott gól nélkül, most azonban büntetett az ellenfél, nem is egyszer, hanem rövid időn belül még kétszer. S csak azután változott a DVSC játéka: Bódi vezérletével csúsztak, másztak a lokisták, immár mertek egyéni megoldásokat alkalmazni, nem csupán ész nélkül ívelgetni középre... Későn jött a feltámadás. Fél óra alatt nem lehetett fordítani, még az egyenlítésre sem maradt idő - túl jó volt az ellenfél.

A kövesdiek ezzel a győzelemmel elmozdultak a sereghajtó pozícióból (a Balmazújváros került a tabella végére), a Loki pedig búcsút mondott december óta őrzött harmadik helyének. Utoljára akkor nyert bajnoki meccset a DVSC...

DVSC - Mezőkövesd Zsóry 2-3 (1-2)

Nagyerdei Stadion, 1635 néző, játékvezető Szőcs Gergely.

DVSC: Nagy S. - Bényei, Szatmári, Kinyik, Barna - Varga K., Jovanovic (Mengolo, 68.), Tőzsér (Filip, 46.), Könyves, Bódi - Takács (Tabakovic, 58.).
Vezetőedző: Herczeg András
Mezőkövesd: Dombó - Farkas, Katanec, Hudák, Vadnai - Iszlai, Mlinar - Cseri (Szalai, 83.), Bognár, Tóth B. (Misák, 45+1.) - Koszta (Novák, 68.).
Vezetőedző: Kuttor Attila

Gól: Könyves (16.), Szatmári (82.), illetve Koszta (büntetőből, 35.), Bognár (41.), Farkas (55.)
Sárga lap: Hudák (9.), Kinyik (39.), Tőzsér (43.), Vadnai (85.)

További eredmények:
Videoton - Balmazújváros 1-0
Vasas - DVTK                   1-1
Paks - Újpest                    0-0
Honvéd - Haladás             2-1
FTC - Puskás AFC            3-1

A tabella:
 1. Ferencváros           50 pont
 2. Videoton                 47 (egy meccsel kevesebb)
 3. Újpest                     33
 4. DVSC                     32
 5. Paks                        32
 6. Honvéd                   31 (egy meccsel kevesebb)
 7. Diósgyőr                 29
 8. Mezőkövesd           26
 9. Vasas                      25
10. Puskás AFC           25
11. Haladás                  23
12. Balmazújváros       23

A 24. forduló programja (március 31.):
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Vasas    17 óra
Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd       17 óra
Mezőkövesd Zsóry - Paksi FC              17 óra
Puskás Akadémia FC - Videoton          17 óra
Újpest - Ferencváros                             17 óra
Haladás - Debreceni VSC                     19.30

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések