Így segíthetnek a Hajdú-Bihar Megyeiek az erdélyi magyaroknak

Olyan Európát szeretnének a határon túli magyarok, ahol ők is szabadon használhatjuk anyanyelvünket és nemzeti szimbólumainkat. Nekünk 3 perc, nekik az jövőjük.
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács a 2018-as esztendőre a magyar nemzeti önrendelkezés évét hirdette meg. A szervezet a romániai demokratikus rendszerváltozás szerves részének tekinti a kisebbségpolitika terén szükséges gyökeres változásokat.

Az európai, Kárpát-medencei és romániai kisebbségvédelem unióbeli törvényes kereteinek a megteremtése érdekében támogatják az Európai Nemzetiségek Föderális Uniója (FUEN) által benyújtott kisebbségvédelmi kezdeményezés (Minority SafePack) érvényesítéséhez szükséges egymillió aláírás összegyűjtését.

"Kedves Európa! Mi, erdélyi magyarok hozzád tartozunk. Kultúránkkal gazdagítunk, hagyományainkkal színesebbé teszünk téged. Most rajtad a sor: állj ki értünk, nemzeti kisebbségekért. Olyan Európát akarunk, ahol mi is szabadon használhatjuk anyanyelvünket és nemzeti szimbólumainkat. Egyenlő bánásmódot akarunk, mert teljes jogú polgáraid vagyunk! Védd meg jogainkat! Neked ez egy törvény, de nekünk a jövőnk múlik rajta!"

A http://jogaink.eu/ oldalon nem csak ez a szöveg olvasható, de sok mindent megtudhatunk arról, miért fontos ez az aláírásgyűjtés, ki vehet részt rajta, kell-e ehhez romániai lakcím vagy sem.

Aki segíteni akar az erdélyi magyarságnak, ezt akár 3 perc alatt is megteheti: ennyibe idő ugyanis online aláírni a kezdeményezést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések