Késeléssel végződött a heves családi vita Hajdúböszörményben

A vita hevében az egyik vádlott orrba vágta a másikat, kiszaladt a házból, majd egy erőteljes szúrást érzett a hátában.
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlottak ellen emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Törvényszékhez.

A vád szerint a vádlottak mindketten Hajdúböszörményben élnek, az egyik vádlott huzamosabb ideje megszakította élettársi kapcsolatát a másik vádlott testvérével, és egyedül élt egy családi házban, ahova alkalmi ismerősöket is befogadott. A vádlottak mindketten italozó életmódot folytattak, gyakran volt közöttük konfliktus azért, amiért a vádlott elhagyta a másik vádlott húgát és közös gyerekeiket, akik albérletben kénytelenek élni.

Mindkét vádlott szeszes italt fogyasztott 2017. május 26-án, a délutáni órákban, és erősen ittas állapotba kerültek. Az a vádlott, akinek testvérét a másik vádlott elhagyta, megjelent a másik vádlott házánál, mivel a nála lakó közös ismerősük kölcsönadott részére egy DVD lejátszót, és azt akarta elvinni.

A vád szerint a vádlottak a ház konyhájában találkoztak, majd szóváltásba keveredtek, amiért az egyik vádlott elhagyta a másik vádlott testvérét. A vita hevében a lánytestvérének elhagyását kifogásoló vádlott a már nála lévő DVD lejátszóval meg akarta ütni a másik vádlott fejét, majd ezután őt ököllel orrba vágta, amely miatt a másik vádlott szemöldöke felrepedt. Ezt észlelve az ököllel ütő vádlott kiszaladt a házból, hazafelé indult, azonban miközben a lejátszót a kerékpárjára helyezte, egy erőteljes szúrást érzett a hátán.

Megfordult és látta, hogy a másik vádlott kezében egy nagyméretű kés van, és azzal ismételten szúrni akar felé. Ekkor a megszúrt vádlott jobb kezével kiütötte a férfi kezéből a kést, miközben az a tenyerét elvágta.

Ezután az erősen ittas, megszúrt vádlott a közelben lakó volt feleségéhez ment, akinek elmondta a vele történteket, azonban az orvosi segítségnyújtási szándékát elutasította, lefeküdt aludni. Rövid idő elteltével rosszul lett, ezért volt felesége mentőt hívott hozzá, és értesítette a rendőrséget.

A megütött vádlott a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló repesztett és zúzott sérüléseket szenvedett, tekintettel azonban a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára, az ütést adó vádlott szándéka súlyosabb sérülés okozására irányult. A megszúrt vádlottnak a másik vádlott cselekménye következtében a hát jobb oldalán áthatoló szúrt sérülése keletkezett, amely a mellüreg megnyílásával járt, emellett a jobb kéz metszett sérülését szenvedte el. A szúrt sérülés nyolc napon túl, míg a metszett sebzés nyolc napon beül gyógyuló volt.

A szúró vádlott alappal számolhatott azzal, hogy volt sógorának közvetlen életveszélyes vagy akár halálos jellegű szúrt sérülést is okozhat, azonban ittas állapota miatt, valamint az őt ért fizikális sérelem miatti bosszú érzése miatt a súlyosabb eredmény bekövetkezése iránt közömbös maradt.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a késsel szúró vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete, míg a másik vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban az emberölés kísérletével vádolt vádlott vonatkozásban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a másik vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések