A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke felidézte, milyen érzés volt végigizgulni a történelmi versenyt.
Történelme legeredményesebb téli olimpiáját zárta Magyarország a februári pjongcsangi játékokon. A pontszerző helyek mellett rövid pályás gyorskorcsolyázóink megszerezték hazánk első téli olimpiai aranyérmét is. A hatalmas sikerről és a debreceniek olimpiai szerepléséről is beszélt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, Kósa Lajos a Debrecen Televízió Közügy című műsorában.

„Fantasztikus volt a hangulat, ezt nem lehet elfelejteni” – emlékezett vissza Kósa Lajos a versenyre, amelyen a magyar váltó tagjai első helyen végeztek. Az elnök elmondta: igazi sportemberek a fiúk, hiszen elhatározták, hogy elsők lesznek, és nem akarták alább adni az álmaikat, szerinte ez az igazi teljesítmény.

Kósa Lajos hangsúlyozta, hogy ebben a sikerben több debreceni is részt vett, az újságírók és a fotósok együtt éltek a versennyel. „Olyan jó érzés kimondani azt, hogy debreceni versenyző is részt vett az olimpián Nagy Konrád személyében” – mondta az elnök.

Kiemelte: hat-hét év nagyon tudatos és kemény munkája fekszik abban, hogy a kiemelkedő eredmény megszülethetett a Pjongcsangban.

via